Ár
Ettől€40.00
Ár

Ettől€40.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
Csomag
  • Elsüllyedt Város Hajókirándulás és Ebéd
  • Myra Ókori Városa, Elsüllyedt Város Hajókirándulás és Ebéd
  • Szent Miklós templom, Myra ókori városa, elsüllyedt város hajókirándulás és ebéd
Mentés kívánságlistára
6537
Antalya > Demre Myra Kekova Kirándulás Antalyából

Demre Myra Kekova kirándulás Antalyából

A két város ókori város, Demre és Myra neve összefonódik a Mikuláséval, ugyanis a Mikulás alakja mögött egy valós történelmi személy, Szent Miklós püspök áll, aki az i.u. 3.- 4. század fordulóján született és később itt élt. A legenda szerint végső nyughelye is itt, Demre bizánci korból fennmaradt templomában található. A város utcáit járva egy kicsit úgy érezhetik, mintha a Télapó nyomdokaiban járnának. Ez a kirándulás tulajdonképpen kettő az egyben, hiszen az ókori emlékeket bemutató városnézés mellett egy hajókirándulást is magában foglal a Kekova-szigethez!

Olvass tovább ...

A kiránduláson láthatják a híres líkiai sziklatemplomokat, sziklasírokat és szarkofágokat, ez utóbbiak domborműiről visszatekintenek ránk az egykor itt lakó nők és férfiak arcai. Az ókori kőszínház nézőterén helyet foglalva pedig úgy érezheti magát az ember, mintha több száz évet visszautazott volna a múltba, és épp egy színházi előadás kezdetét várná. A város utcáin és falain belül megelevenedik a történelem.

Kekova-szigetének partjai mentén hajózva a kristálytiszta víz alatt látszódnak az egykor virágzó város elsüllyedt romjai. A vizen keresztül a Földközi-tenger mélyén fekvő faragott kőoszlopok, szarkofágok és falmaradványok tisztán láthatóak.

📅 Túra Napok: Szerda, péntek, vasárnap
⏱️ Túra Órák: 06:00 – 20:30
✔️ Mit Tartalmaz: Transzfer, ebéd, idegenvezetés, hajókirándulás
📌 Információ Myra ókori városa, Szent Miklós templom

Demre Myra Kekova kirándulás Antalyából ára

2024-ben, Antalya Demre Myra Kekova Tour ára 40 és 75 euró között van. A 4 és 7 év közötti gyermekek kedvezményesen, 4 éves kor alatt pedig ingyenesen vehetnek részt a túrán.

A túracsomagok árkülönbségét a különböző belépődíjak tartalmazzák.

Túra Felnőtt Gyermek
Elsüllyedt Város Hajókirándulás és Ebéd €40 €20
Myra Ókori Városa, Elsüllyedt Város Hajókirándulás és Ebéd €60 €20
Szent Miklós templom, Myra ókori városa, elsüllyedt város hajókirándulás és ebéd €75 €20

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Kényelmes busz (full a/c)
  • Ebéd (svédasztalos)
  • Hajókirándulás a kekovai elsüllyedt városhoz
  • Angol nyelvű idegenvezetés
  • Biztosítás
  • Költőpénz
  • Belépők
  • Italfogyasztás

Demre Myra Kekova kirándulás programja

Egy kényelmes, légkondicionált autóbusz érkezik Önökért kora reggel a szállodához. A pontos indulási időpontot a jegy tartalmazza. Miután a busz felvette az összes vendéget, elindul Demre városa felé.

Az első látnivaló Szent Miklós temploma lesz Demrében, ahol a jól felkészült idegenvezető megismerteti Önökkel a város történelmét és benne Szent Miklós püspök szerepét. A templom megtekintését követően busszal lemennek a kis kikötőbe, ahol a hajó már várja Önöket.

Olvass tovább ...

Kekova-szigetéhez közeledve már a partról láthatók az ókori épületek romos falai, ablakai és lépcsői. A parthoz közel érve a tengert fürkészve pillanthatják meg a város tengerbe süllyedt részét. Az izgalmas kutatást követően visszahajóznak a kikötőbe, ahol finom svédasztalos ebéd várja Önöket.

A nap utolsó látnivalója, mielőtt a busz visszaindul Önökkel Antalyaba, Myra ókori városa lesz. Itt megcsodálhatja a sziklába vájt gyönyörű templomokat, sírokat és a nagyon jó állapotban fennmaradt színházat.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Demre-Myra-Kekova kirándulás Antalyából

2024-ben a Demre-Myra-Kekova kirándulás Antalyából ára felnőtteknek 40 €, gyermekeknek (3-7 éves kor között) 20 €, 2 éves kor alatt ingyenes.

Mit tartalmaz az ár?

Utazást légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetést, hajókirándulást, ebédet és a biztosítást.

Mennyi ideig tart az út?

Körülbelül 2,5 óra az út mosdószünetek nélkül.

Milyen napokon mehetek?

Szerdán, pénteken és vasárnap.