Ár
Ettől€50.00
Ár

Ettől€50.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
7896
Antalya > Olympos Felvonó Antalyából

Olympos Felvonó Antalyából

A Tahtalı-hegy vagy más néven az Olümposz-hegy a Torosz-hegység vonulatának tagja, Antalya mögött magasodik 2 365 méter magasságban. Tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A tengerpartról kötélpályás kabinos libegővel lehet feljutni a hegy csúcsára. A libegő útvonala 4 350 méter hosszú, 1908 óta működik, a sváci Grindenwaldban gyártották, egyike a Doppermayr/Garaventa cég által készített libegőknek.

Olvass tovább ...

A zárt kabinokat normál és zord környezeti viszonyokban való működésre tervezték és az Európai Szabványügyi Bizottsággal együttműködve építették. A legmodernebb technikával vannak felszerelve. A drótpálya 4 350 méteres hosszával az egyik leghosszabb ilyen pálya a világon. A felfelé vezető úton a biztonság és kényelem mellett, lélegzetelállító panorámában lesz részük a hegy csúcsára tartóknak. Lábuk alatt zöld fenyvesek, sziklaormok, távolabb a város sziluettje és a kéken csillogó Földközi-tenger látványa fogadja.

Két, egyenként 80 férőhelyes kabin közlekedik. A felfelé vezető utat körülbelül 10 perc alatt teszik meg. A lenti állomás 726 méteres tengerszint feletti magasságban található, a hegy tetején lévő megálló pedig 2 365 méterre van a tengerszint felett. Mindkét kabinból 360 fokos panoráma nyílik a környező hegyekre és a tengerpartra.

Amint a csúcsra érnek, a friss, kristálytiszta hegyi levegő biztosan meghozza az étvágyukat, amit azonnal csillapítani is tudnak a kilátó melletti Shakespeare Étteremben. A Shakespear ma már fogalom Törökországban, az első étterem 2007-ben Antalyaban nyílt meg, ma már országszerte a törökök legkedveltebb bisztrója. Isteni finom ételek, kávé- és teakülönlegességek közül válogathatnak.

Az fenti megálló épületének emeletén a világ talán legszebb kilátással büszkélkedő konferenciaterme kapott helyet, a terem bárki által kibérelhető esküvőkre, üzleti megbeszélésekre.

📅 Túra Napok: Hétfő kivételével minden nap
⏱️ Túra Órák: 08:00 – 15:00
✔️ Mit Tartalmaz: Jegyek a felvonóhoz, transzfer a szállodába
📌 Információ Csodálatos kilátás, a tengertől az égig

Olympos felvonó Antalyából ára

2024-ben az Olympos felvonó Antalyából ára felnőtteknek 50 €, gyermekeknek (7-12 éves kor között) 45 €, 2 éves kor alatt ingyenes.

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Libegő jegy
  • Költőpénz

Olympos kirándulás Antalyából programja

A szállodából kényelmes autóbusz viszi Önöket a libegő lenti állomásához. Ugyanitt fogja délután is várni Önöket a busz, hogy visszavigye a szállodájukhoz.

A biztonság mindig az első helyen áll, a libegő áramellátását a lenti megállóból a török állami villamosenergia-szolgáltató biztosítja. Ezenkívül két tartalékgenerátor is rendelkezésre áll, ezek egy esetleges áramkimaradás esetén azonnal működésbe lépnek és folytatják a libegő áramellátását. A jelenlegi pálya és kabinok 2007 óta működnek, folyamatos, rendszeres és szigorú ellenőrzést és karbantartást végeznek mind a pályán, mind a kabinokon.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Olympos kirándulás Antalyából programja?

2024-ben az Olympos kirándulás Antalyából ára felnőtteknek 50 €, gyermekeknek (7-12 éves kor között) 45 €, 2 éves kor alatt ingyenes.

Kinek ajánlott?

Minden korosztály számára ajánlott ez a kirándulás. Még akkor is érdemes eljönnie, ha tériszonya van, hiszen a libegő nagyon biztonságos, ezenkívül olyan panorámában lesz része, amely elfeledteti Önnel a magasságtól való félelmét. Zöld fenyvesek, sziklás hegyoldal felett halad a kabin, a másik oldalt pedig a kéklő tenger és a város látványa tárul a szeme elé.

Mit hozzak magammal?

A kényelmes ruházat, napszemüveg mellett egy kis kabátka vagy kardigán, esetleg még egy sapka is elkél a csúcson, ahol jóval hűvösebb van, mint lent a tengerparton. A telefon vagy a fényképezőgép se maradjon otthon, hiszen csodálatos képeket készíthet a magasból. Egy kis költőpénzre is szüksége lehet, ha nasit vagy innivalót szeretne venni az étteremben.

Milyen gyakran közlekedik a libegő?

A libegő minden 10 percben indul a lenti megállóból, körülbelül délután 4-kor indul felfelé az utolsó. Egész évben minden nap közlekedik, az időjárási viszonyok és a minimum létszám azonban befolyásolja az indulást. Ön dönti el, hogy mikor szeretne menni.