Ár
Ettől€70.00
Ár

Ettől€70.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6441
Antalya > Perge Aspendos Side Kirándulás Antalyából

Perge Aspendos Side kirándulás Antalyából

A Perge-Aspendos-Side kirándulás felér egy időutazással, e három város utcáin sétálva pár órára az ókorban érezheti magát az ember.

A programban két, gazdag történelmi múltú ókori görög város, Perge és Aspendos meglátogatás szerepel. Bejárhatják e két város egykori tereit, fürdőit, templomait, a piacterét, az agorát. A több száz évvel ezelőtt épült épületek ma is kitűnő állapotban vannak, nem lesz nehéz elképzelni, milyen is lehetett az élet itt kétezer évvel ezelőtt…

Olvass tovább ...

Aspendos színháza mindenkit ámulatba ejt, amikor először megpillantja, de az igazi meglepetés akkor következik, amikor a kapuján belépnek. Ez a 17 000 főt befogadni képes kőszínház teljes épségben fennmaradt az utókorra. Nézőterének sorai között, a kőből készült lelátón ülve a színpad művészi faragványait csodálva megelevenedik előttünk a múlt…

Perge az ókorban Pamphilia – az Antalyatól nagyjából Alanyaig húzódó területet nevezték így – egyik legfontosabb kereskedő városa és kulturális, később vallási központja volt. Itt épült meg Kis-Ázsia legnagyobb stadionja az ókorban. A többi épület is kitűnő állapotban megmaradt.

Harmadik látnivaló Side, modern utcái, épületei közül és alól sorra előbukkannak az ókori város romjai. A város csodás példája a múlt és a jelen harmonikus összeolvadásának, egy igazi kis ékszerdoboz a tengerparton. A modern utcák üvegburkolata alatt séta közben láthatjuk egykori utcáit, épületeit. A gazdag történelmi látnivalók mellett természeti szépségekben is bővelkedik, két gyönyörű vízesés, a Manavgat- és a Kursunlu-vízesés szemet gyönyörködtető zuhatagai ejtik rabul az ide látogatót.

A Perge-Aspendos-Side kirándulás kihagyhatatlan az ókor szerelmeseinek, rengeteg látnivaló kínál ezernyi fényképtémát.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: 09:00 – 19:30
✔️ Mit Tartalmaz: Transzfer, ebéd, idegenvezetés, belépőjegyek
📌 Információ Perge ókori város, Aspendos színház, Manavgat vízesés

Perge Aspendos Side kirándulás Antalyából ára

2024-ben a Perge-Aspendos-Side kirándulás Antalyából ára felnőtteknek 70 €, gyermekeknek (4-7 éves kor között) 45 €, 3 éves kor alatt ingyenes.

Típus Kor Ár
Felnőtt 8 éves kortól €70
Gyermek 4 – 7 éves korig €45
Csecsemő 0 – 3 éves korig Ingyenes

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Angol nyelvű idegenvezetés
  • Belépőjegyek
  • Ebéd
  • Biztosítás
  • Költőpénz
  • Italfogyasztás

Perge Aspendos Side kirándulás Antalyából programja

Kényelmes autóbusz érkezik a szállodához Önökért a kirándulás reggelén. Az első megálló Perge ókori városa lesz. Kellemes sétát tehetnek a város egykori utcáin, terein és épületei között. Az aprólékos régészeti feltárásoknak köszönhetően az egész város könnyedén bejárható.

Perge után Aspendos világhírű kőszínháza következik. Kiadós, finom ebéd várja itt Önöket.

A nap utolsó fénypontjaként Sidét és két csodálatos vízesés, a Manavgat- vagy a Kurşunlu-vízesését egyikét tekintik meg. Kellemesen elfáradva, tele élménnyel viszi majd vissza a busz Önöket a szállodájukhoz.

Olvass tovább ...

Perge

A kirándulás az egykor virágzó görög város, Perge megtekintésével kezdődik. Az ókori város romjai ma Törökország leghíresebb látnivalói közé tartoznak. A várost i.e. a 12. században a trójai háborút követően ide menekülők alapították. Perge több évszázados történelme során földjén különböző birodalmak váltották egymást. I.e 333-ban Nagy Sándor foglalta el a várost, majd az i.e. 2. században Róma fennhatósága alá került, ekkorra érte el kereskedelmi és kulturális központként virágzó aranykorát.

Az összes ma látható fontos épület és szobor ebből az időből származik. A római időket követően a város Bizánchoz tartozott, ennek eredményeképpen számos templom és kolostor épült a város falain belül. Bizánc után egy ideig a Szeldzsuk Birodalomhoz, majd a 14. századtól az Oszmán Birodalomhoz tartozott.

A város falain kívül látható Anatólia egyik legrégebben, az i.u. 1. században épült színháza. Ez a grandiózus épület 15 000 főnek biztosított helyet. Színpadi építményét isteneket és császárokat ábrázoló csodás kőszobrok, domborművek díszítik.

Perge másik híres látnivalója a színházzal szemben található stadion, amely Kis-Ázsia ókorból fennmaradt legnagyobb stadionja. Lelátóján 12 000 néző fért el.

A városba több – bizánci, római és hellenisztikus – kapun keresztül sétálva juthatunk be. Jobb oldalon láthatják a város hatalmas piacterét, az agorát, körben az egykor portékákkal zsúfolt boltok és üzletek romos falaival.

A másik oldalon látható a gyönyörű mozaikokkal, szobrokkal díszített és falait márványlapokkal fedett, több teremből álló római fürdők egyike. Az oszlopos bejáraton keresztül juthatnak a palaisztrára, azaz a tornacsarnokba, ahol egy hideg vizes medence is található, beljebb a lapidárium, a langyos vizes terem, majd a caldarium, a forró gőzterem következik. A római fürdők nem egyszerű fürdők voltak csupán, hanem a társasági és politikai élet fontos találkozóhelye is, falai között komoly üzletek köttettek és meghatározó döntések is születtek.

Aspendos (ebéd)

Aspendos történelme Pergéhez hasonlóan hosszú múltra tekint vissza, földjén egymást váltották a nagy birodalmak, köztük Róma, Bizánc és a szeldzsuk törökök. A várost az Eurymedon (ma Köprüçay) folyó partjára építették, fontos kikötő és kereskedőváros szerepét töltötte be.

A város fő attrakciója az i.u. 2. századból tökéletes épségében fennmaradt kőszínháza. A színház kapacitása 17 000 fő volt és az írott források alapján fantasztikus akusztikával rendelkezett. A bizánci korban templomként használták, a 12. században a szeldzsuk törökök újjáépítették és karavánszerájként funkcionált tovább. Jó állapotát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a közelmúltig tartottak benne tánc- és színházi előadásokat, komolyzenei koncerteket.

A színház megtekintése után következik a jól megérdemelt finom, kiadós ebéd. Grillen sütött hal és csirke közül választhatnak, a főfogáson kívül a terítéken friss zöldségekből készült saláta és pilaf (török párolt rizs) áll.

Side

A két ókori várost követi a látnivalók sorában Side, majd a két gyönyörű vízesés – Manavgat vagy a Kurşunlu – egyike.

A Manavgat-vízesés az azonos nevű kisváros határában található a Manavgat-folyón. Két méter magasságban és 40 méter szélességben zúdul le a folyó hatalmas víztömege hófehér habokat vetve. A vízesést egy gát és a hozzá tartozó víztározó építése során mesterségesen hozták létre.

A Kurşunlu-vízesés a Kurşunlu Nemzeti Park cédruserdejében található. A vízeséshez gyönyörű zöld fák lombja alatt sétálva juthatnak el. A víz 18 méteres magasságból zúdul le és egy smaragdzöld, hűs vizű kis tavat alakított ki. A fárasztó városnéző sétákat követően igazi kikapcsolódást, szemet gyönyörködtető látvány nyújt.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Perge Aspendos Side kirándulás Antalyából?

2024-ben a Perge-Aspendos-Side kirándulás Antalyából ára felnőtteknek 60 €, gyermekeknek (4-7 éves kor között) 30 €, 3 éves kor alatt ingyenes.

Mikor kezdődik és meddig tart a Perge Aspendos Side kirándulás Antalyából?

Reggel 8 órakor kezdődik és körülbelül délután 6 óráig tart, azaz kb. 10 órás a kirándulás időtartama.