Ár
Ettől€35.00
Ár

Ettől€35.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6522
Side > Altınbesik Barlangtúra Sidéből

Altınbesik Barlangtúra Sidéből

Ez egy olyan kirándulás, amely ötvözi a barlangtúrát, a falulátogatást és az ekotúrát, igazi három az egyben program. Megismerkedhetnek Törökország vidéki arcával, a falusi élettel, a környék növény- és állatvilágával. Az Altınbeşik magyarul „arany bölcsőt” jelent, rögtön megértik a névadást, amint belépnek a barlangba, ugyanis a barlang falán vastag, aranyszínű ásványi lerakódások láthatók.

Olvass tovább ...

Maga a barlang több ezer méter hosszú és több ezer évvel ezelőtt kezdett kialakulni. A barlang bejáratánál kezdődik az a gyönyörű, kristálytiszta vizű tó, amely mélyen benyúlik a barlang belsejébe. Álló és függő cseppkövek borítják a barlang oldalát és a mennyezetét, azt az illúziót keltve a víztükörrel, mintha a barlang vize és teteje össze lenne kötve.

Maga a barlang viszonylag magas, egyes részein eléri a 40 méteres magasságot. A barlangnak különböző szintjei vannak, amelyek egy része száraz, és vannak olyanok, amelyeket csónakkal lehet csak bejárni. A barlang mélyén egy csodás vízesés is található.

A barlang után ellátogatnak egy babérfa ültetvényre, a babérlevelet, más országokhoz hasonlóan, Törökországban is előszeretettel használják ételek elkészítéséhez.

Ellátogatnak egy faluba, Sarıaclarba, ahol belülről is megnézhetnek egy mecsetet, amely az 1300-as években épült. Ebben az autentikus, hagyományokat ápoló török kis faluban lesz szabadidejük, amikor megismerkedhetnek a helyiekkel és bejárhatják a környéket.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: 09:00 – 17:00
✔️ Mit Tartalmaz: Transzfer, belépőjegyek, ebéd, idegenvezetés
📌 Információ Altinbesik-barlang, gombházak, hagyományos falvak

Altınbesik barlangtúra Sidéből ára

2024-ben a Side Altınbesik barlangtúra ára felnőtteknek 35 €, 4 és 11 év közötti gyerekeknek 20 €, 4 éves kor alatt ingyenes.

Típus Életkor Ár
Felnőtt 12 éves és idősebb €55
Gyermek 4-11 éves korig €20
Csecsemő 0-3 éves korig Ingyenes

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a szállodába (oda-vissza)
  • Angol nyelvű idegenvezetés
  • Ebéd
  • Hajókirándulás
  • Belépőjegy
  • Biztosítás
  • Költőpénz
  • Italfogyasztás

Altınbesik barlangtúra Sidéből programja

Körülbelül 09:00 órakor veszi fel Önöket a kényelmes, légkondicionált autóbusz a szálloda előtt. Ezután elindulnak az első látnivalóhoz, amely egy babérfa ültetvény lesz. Röviden ismertetik, hogy milyen munka folyik az ültetvényen, mi szükséges ahhoz, hogy szép babérleveleket tudjanak szüretelni. Ezt követően lenyűgöző panorámájú utakon folytatódik az út. A Zöld-kanyon lélegzetelállítóan szép fényképtémát kínál Önöknek.

Olvass tovább ...

A Torosz-hegység lábánál fekvő kis török faluban megpihennek, elfogyaszthatnak egy csésze finom török teát vagy kávét.

Miután megérkeznek a Nemzeti Parkba, hajóra szállnak és hajóval teszik meg az utat az Altınbeşik-barlanghoz. A barlangot csónakokkal járják be, élvezzék az evezést a csendes, nyugodt, felszín alatti vízen! A barlangi útvonal végén várja Önöket a páratlan látványú vízesés.

A barlanglátogatás után megebédelnek, majd Sarıaclar falut látogatják meg. A falu régi mecsetét, amely évszázadok óta imahelye a falusiaknak, belülről tekinthetik meg. Lesz szabadidejük a faluban, fényképeket készíthetnek, bejárhatják a kacskaringós kis utcácskákat, ismerkedhetnek a helyiekkel.

Végül körülbelül 17:00 órakor indulnak vissza a busszal a szállodájukhoz.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Altınbesik barlangtúra Sidéből?

A Side Altınbesik barlangtúra ára felnőtteknek 35 €, 4 és 11 év közötti gyermekeknek 20 €, 2024-ben 4 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Kinek ajánlott ez a túra?

Ez a kirándulás minden korosztály számára ajánlott, kifejezetten azok a kalandvágyók fogják jól érezni magukat, akik érdeklődnek és szeretnék megismerni nyaralóhelyük kultúráját és történelmét. A folyami hajókázás jellege miatt a mozgásukban korlátozott vendégeknek kevésbé ajánljuk ezt a túrát. Kérjük, ezzel kapcsolatban érdeklődjön irodánknál.

Mit hozzak magammal?

Javasoljuk, hogy hozzanak magukkal ivóvizet, naptejet és költőpénzt. A helyszínen lehet üdítőt és nassolnivalót vásárolni.

Benne van az ebéd az árban?

Igen, az ebédet tartalmazza az ár, de az italfogyasztás (alkoholos és üdítőitalok is) külön fizetendőek.

Messze van Sidétől?

Az Altinbeşik-barlang körülbelül 60 kilométerre található Sidétől, az oda vezető buszút általában másfél órát tart.