Ár
Ettől€30.00
Ár

Ettől€30.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
Csomag
  • Hajókirándulással
  • Siklóval
  • Hajókirándulás És Felvonó
Mentés kívánságlistára
6694
Alanya > Alanya Városnézés

Alanya Városnézés

Ez nem egy megszokott egész napos program, nem egy bevásárló körút, hanem kimondottan azért hoztuk létre, hogy megismerjék a város legfőbb nevezetességeit. A csak kevés turista által ismert helyről, az alanyai kilátóteraszról csodálhatják meg Alanya panorámáját. A Torosz-hegység oldalában lévő panorámahelyről a lábuk előtt elterülő, mindig nyüzsgő várost láthatják közepén a félszigettel, melynek tetején áll a város szimbólumaként is ismert 13. századból fennmaradt szeldzsuk vár. Olyan fényképeket készíthetnek, amelyek a festővásznon is megállják a helyüket.

Bővebben ...

A túra során angolul beszélő idegenvezető kíséri Önöket, aki széleskörű ismeretekkel rendelkezik a területről és magáról Alanyáról, így fontos és érdekes információkkal lehetnek gazdagabbak.

Az alanyai régió számos ókori legendának ad otthont, amelyekről írott források nincsenek és csak a helyiek tudnak mesélni. Mediterrán időjárásával és lenyűgöző látnivalóival azok közé az üdülőhelyek közé tartozik, ahová az emberek évről évre szívesen visszatérnek. Ebben a folyamatosan megújuló városban nem lehet unatkozni, mindig felfedezhető valami új és érdekes, ezért ez a program Alanya történelmének és legendáinak számos területére vezet el.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: 10:00 – 16:00
✔️ Mit Tartalmaz: Transzfer, drótkötélpálya, hajókirándulás, ebéd
📌 Információ Kleopátra strand, Damlatas barlang, városnézés

Alanya városnézés ára

Az alanyai városnézés ára 2024-ben 30 € felnőtteknek, 20 € gyermekeknek (4 és 11 éves kor között), 3 éves kor alatt ingyenes.

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Angol nyelvű idegenvezetés
  • Felvonójegy (libegő)
  • Biztosítás
  • Ebéd
  • Szabadidő Alanyában
  • Banánmező látogatás
  • Damlataş-barlang belépőjegye
  • Költőpénz

Alanya városnézés programja

Az első megálló a panorámateraszoknál lesz, ahol festői képeket készíthetnek majd a Földközi – tengerről és a városról. Innen a csapat továbbindul a Damlataş-cseppkőbarlanghoz. Mivel ez egy szabadon választható program, a belépőjegy a helyszínen fizetendő. A barlang magas páratartalma miatt sokan terápiás jelleggel, asztma illetve más légúti megbetegedések gyógyítása céljából látogatják a barlangot.

Bővebben …

Mivel a barlang a Kleopátra-strand és a félsziget találkozásánál található, ezért akár le is sétálhatnak a finom nap melegítette homokban a vízhez, hogy pár tengerparti képet is készítsenek erről a híres partszakaszról. Ezután elindulnak fel a félsziget tetején lévő várba. A 250 méter magasban lévő várfalról is gyönyörű kilátás nyílik majd a tengerre és a partszakaszra, ameddig csak a szem ellát.

A kirándulás végső állomása a 16. századi mecset meglátogatása, amelyet Szulejmán Szultánnak építettek.

Miután jobban megismerték ennek a városnak a történelmét és kultúráját, délután 17:00 környékén visszatérnek a szállodájukba.

Damlataş-barlang

A barlang gyógyító hatással rendelkezik az asztma és más légzőszervi megbetegedésekre, ezért sokan rendszeresen látogatják. A barlang több mint 15 000 álló és függő cseppkőnek ad otthont, lélegzetelállító látványt nyújtva a látogatóknak. A barlangból mellett a Kleopátra-part fekszik, amelyet azért neveztek így el, mert úgy tartják, hogy egykor a híres egyiptomi királynő ezen a partszakaszon járt és fürdőzött.

Látni fogják a Vörös tornyot, az Alanyára néző erődöt, és meglátogatják a Szulejmán szultán mecsetet is. Idegenvezetőjük elmeséli a város és a vár történetét, és több fényképezési lehetőséget is ad.

Lesz lehetőségük a város közepét elfoglaló nagy alanyai bazárt is felfedezni. Ennek a kirándulásnak a programját tetszés szerint összeállíthatják. Az egyik változatban választhatják a városnézést kombinálva egy hajókirándulással és szabadidővel, míg a másik változatban a hajókirándulás helyett libegőzhetnek egyet. A harmadik variáció pedig tartalmazza mindkettőt, a hajókirándulást és a libegőzést is.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Alanya városnéző kirándulás?

Az Alanya City Tour ára felnőtteknek 30 euró, 4 és 11 év közötti gyermekeknek 20 euró, négy éven aluliak pedig ingyenesek 2024-ben.

Kinek ajánlott ez a program?

Ha szeretné egy kicsit jobban megismerni üdülőhelyének történelmét, természeti adottságait akkor ez a program határozottan Önnek lett kitalálva, minden korosztály számára alkalmas.

Mikor indul a kirándulás?

A hét minden napján, minden este 09:00 és 17:00 óra között.

Mit tartalmaz az ár?

A jegy ára magában foglalja a transzfert a szállodából oda-vissza, az idegenvezetést, a biztosítást, valamint a belépőt (kivétel cseppkőbarlang).

Vannak külön fizetendő extrák?

Belépődíjat kell fizetni a cseppkőbarlangba (választható program), egyéb felmerülő költség az csakis a személyes kiadásai lehetnek.

Megjegyeznénk, hogy ez nem bevásárló túra, hanem egy városnézés.

Mit vigyek magammal?

Érdemes egy kis frissítőt vinni az útra, de természetesen útközben is lesz lehetőségük vásárolni.

A fényképezőgép az egyik legfontosabb kelléke lehet ennek a kirándulásnak, hiszen megannyi csodálatos képet készíthet majd, és biztos nem szeretné kihagyni a lehetőségeket.

Az időjárástól függően érdemes megmártózni a Kleopátra-strandon, így a fürdőruhára és törölközőre is szüksége lehet.