Ár
Ettől€25.00
Ár

Ettől€25.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
7068
Alanya > Alanya Sapadere-Kanyon Túra

Alanya Sapadere-Kanyon Túra

Alanya Sapadere-kanyon túrával merüljön el a hűvös smaragd vizekben a sziklák árnyékában, élvezze a madarak énekét, szívja be a friss levegőt a városi hőség után. A szállodájából terepjáróval közvetlenül Sapaderébe (kb. 40 km-re Alanyától) viszik, ahol megtekintheti a sziklákba faragott egyedi és bizarr kőszobrokat és „fürdőkádakat”, a kanyon nyugodt és olykor háborgó tiszta vizét és a magasból zuhanó vízeséseket. A szurdokon egy fa gyaloghídon kényelmesen sétálhat át miközben élvezi a kilátást.

Ezután elviszik Önt a környék legszebb barlangjához a Törpe-barlanghoz, mely a több száz év alatt kialakult lenyűgöző cseppköveiről híres. A hat teremből álló, 155 méter hosszú barlangba a belépő ott helyben külön fizetendő, de ez meglehetősen olcsó.

A kanyon és a barlang után már azt gondolná az ember, hogy nem jöhet ennél szebb látvány. Alanya viszont híres a Dim-folyóra épült autentikus éttermeiről, így ebből a kirándulásból sem maradhatott ki.

Nem csak ebédelni lehet itt, hanem mielőtt visszaindulnának meg is mártózhatnak a kristálytiszta hűvös folyóvízben. A kellemes program végén jeepekkel viszik vissza szállodájába. Mindkét transzfer, az ebéd, a Sapadere-kanyonba való belépés és a szafari is benne van a jegy árában.

Bővebben ...

A Sapadere-kanyon körülbelül 45 kilométerre található Alanyától, és több száz éven át az esővíz formálta. Megfelelő hely arra, hogy elbújjon a város zajától a buja növényzettel, vízesésekkel és sziklákkal tarkított természetben. Csak a madarak csicsergése és a víz csobogása zavarhatja meg ennek a tájnak a nyugalmát. Hűsölhetnek a sziklák között, ahova nem érnek be a nap sugarai és csodálhatják azt a fényjátékot, amit a fák között átszűrődő fények vetítenek a kövekre.

A Sapadere-kanyon közelében, a közeli Spadere faluba vezető úton található a Törpe-barlang. Erről a barlangról azt tartják, hogy az egyik legszebb az alanyai régióban, és minden bizonnyal a leglélegzetelállítóbb látványt nyújtja. A barlang több mint egymillió éve keletkezett. A barlanglátogatásról úgy tartják, hogy enyhíti az asztmát, és gyakran kúraszerűen látogatták azok, akik ebben a betegségben szenvednek.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: 09:30 – 16:30
✔️ Mit Tartalmaz: 4×4 dzsipek, ebéd, idegenvezetés, kanyonbelépők
📌 Információ Törpék barlangja, Sapadere kanyon, Dim folyó

Alanya Sapadere kanyon túra ára

2024-ben az Alanya Sapadere Canyon Tour ára felnőtteknek 25 €, 4 és 11 év közötti gyerekeknek 20 €, hat éven aluliak pedig ingyenes.

Típus Életkor Ár
Felnőtt 12 éves és idősebb €25
Gyermek 4-11 éves korig €20
Csecsemő 0-3 éves korig Ingyenes

Tartalmazza / Kizárja

  • Szállodai transzfer (oda-vissza)
  • Idegenvezetés
  • Kanyon belépődíj
  • Ebéd (BBQ csirke vagy hal, spagetti vagy rizs, saláta)
  • Szafari 4x4 jeepekkel
  • Biztosítás
  • Italok
  • Költőpénz
  • Törpe - barlang belépő (3 €)

Alanya Sapadere-kanyon túra programja

Miután a jeeppel felveszik az alanyai szállodájában, idegenvezetője és sofőrje fogja majd a bázison várni. Készséggel válaszolnak minden kérdésére, ami a nap folyamán felmerülne. A túra az Alanyától keletre megbúvó Sapadere-kanyonban veszi kezdetét, ahol eldöntheti, hogy csak sétálgat és fotózik vagy fel is frissül a kanyon hűvös, de kristálytiszta vizében. Ezután, de még ebéd előtt a Törpe- barlangnál folytatódik a nap, ahol a több száz év alatt kialakult cseppkövekkel tarkított természeti csodát látogathatják meg.

Bővebben …

És még nincs vége a kirándulásnak, a természeti látványosságoknak, mert az ebédet a Dim-folyónál a festői környezetben lévő piknikező helyen fogyasztja el a társaság. A folyóparton található éttermek és a víz feletti ülősarkok ideálisak a kikapcsolódáshoz, miközben autentikus környezetben fogyaszthatja el ebédjét. Természetesen itt is lehetősége van a felfrissülésre a folyó vizében. A gyerekeket csúszda és játszótér várja.

Ha mindenki kényelmesen elfogyasztotta az ebédjét és kipihente a délelőtti fáradalmakat, a sofőrök gondoskodnak, hogy mindenki visszajusson a szállodába.

A jegy ára tartalmazza a Sapadere-kanyonba való belépést és a Dim-folyónál elfogyasztott ebédet, valamint az egész napos sofőrszolgálatot és az idegenvezetést.

A terepjárók a hét minden napján kijárnak a nyári szezonban, és ha az időjárás és a létszám is engedi, a téli hónapokban is. Amennyiben erre a kirándulásra foglal reggel 09:00 körül veszik fel Önt a szállodában, és 16:00 körül ér vissza, de a visszaigazoláskor pontos indulást adunk meg. A túra időtartama természetesen a tél folyamán eltérő lehet.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Alanya Sapadere-kanyon kirándulás?

Az Alanya Sapadere Canyon Tour 2024-ben 25 €-ba kerül felnőtteknek, 20 €-ba a 4 és 11 év közötti gyerekeknek, négy éven aluliak pedig ingyenesek.

Megéri külön fizetni a Törpe-barlang látogatásáért?

A barlang belépődíja igazán olcsó, de ha már ezen a környéken jár, érdemes felfedezni az Alanya környékén lévő természeti látnivalókat.

Kinek ajánlják a kirándulást?

Családoknak, baráti társaságoknak és egyedülállóknak egyaránt ajánlott a geológiai csodáiról és természeti képződményeiről híres Sapadere-kanyon. Maga a kirándulás inkább gyalogtúra, így kisgyermekeknek, nagyon időseknek valamint mozgási nehézséggel küzdőknek érdemes átgondolnia ezt a lehetőséget.

Vannak plusz költségek?

A külön fizetendő dolgok közé tartozik a Törpe-barlang belépődíja, a fogyasztani kívánt italok és egyéb kiegészítők, például DVD-k vagy fényképek, melyeket egy profi fotós készít a program alatt.

Mit vigyek magammal és milyen ruha ajánlott?

Vigye magával fürdőruháját, napvédő krémjét, törölközőjét és a napszemüvegét is, mert lesz úszási és napozási lehetőség. Javasoljuk, hogy minden elektronikai cikket tegyen vízálló tasakba a biztonság érdekében, valamint érdemes egy kis költőpénzt is magánál tartani, az opcionális extrák miatt. Mint elhangzott, számos fotózási lehetőség lesz, és ha otthon szeretné hagyni a fényképezőgépét, akkor egész nap egy profi fotós utazik a csapattal, aki minden értékes pillanatot megörökít az út során.