Ár
Ettől€125.00
Ár

Ettől€125.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6623
Fethiye > Fethiye Pamukkale és Efeszosz Kirándulás

Fethiye Pamukkale és Efeszosz Kirándulás

Egyedülálló kétnapos túrát kínálunk Önnek, hogy felfedezhesse Efeszosz és Hierapolisz ókori városait és Pamukkale fehér mészkőmedencéit. Efeszoszt, a Római Birodalom második legnagyobb városát az Athénból származó görög iónok alapították közel 2000 évvel ezelőtt, és szinte érintetlenül állta ki az időt, így ma is közkedvelt kirándulóhely. Szent Pál írt levelet az efezusiakhoz, amelyet a keresztény Biblia is megemlít. Még érdekesebb, hogy itt tartották a harmadik ökumenikus zsinatot, amelyen kiválasztották azokat a könyveket, amelyek a Biblia Ószövetségét alkotják.

Bővebben ...

Ha ez nem lenne elég a történelem szerelmeseinek, Istenes Szent János (aki a Jelenések könyvét egy Efeszosz melletti bazilikában írta) itt fejezte be napjait, és Szűz Mária állítólag élete utolsó napjait is itt töltötte egy, a városhoz közeli házban. Ezt arra alapozzák, hogy Jézus próféta állítólag testvérére, Jánosra bízta édesanyja gondozását.

Szent Pál és Szent János nyomdokain sétálhatunk végig Efeszosz ókori utcáin, a Celcius könyvtáron át a fürdőkig és a hatalmas amfiteátrumig, amely több mint 24000 embernek adott helyet. Még ennél is régebbi, a város határán kívül található Artemisz temploma, amely az ókori világ hét csodájának egyike.

📅 Túra Napok: Szerda, szombat
⏱️ Túra Órák: 6:30 – 19:00 (Másnap)
✔️ Mit Tartalmaz: Kényelmes busz, szállás, 2x reggeli, 1x vacsora, belépők
📌 Információ Kétnapos túra, professzionális idegenvezetés

Fethiye Pamukkale Efeszosz 2 napos program ára

A Fethiye-ből induló Pamukkale – Efeszosz kirándulás ára 2024-ben 125 € felnőtteknek, 100 € gyermekeknek (7 és 12 éves kor között), 6 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Idegenvezetés
  • 2x büféreggeli (teával és kávéval)
  • Kényelmes busz (légkondicionált)
  • Biztosítás
  • 2 x ebéd (svédasztalos)
  • 1 x vacsora (svédasztalos)
  • Szállás Pamukkale-ban
  • Pamukkale és Efeszosz belépője
  • Italok
  • Költőpénz

Fethiye Efeszosz Pamukkale kirándulás programja

Miután felvettük Önöket a kényelmes, légkondicionált buszok egyikével, észak felé vesszük az irányt a 270 kilométeres úton az ókori csodákkal teli Efeszosz felé. Egy profi idegenvezető fogja kísérni a csoportot, aki minden történelmi és kulturális információt megoszt majd Önökkel.  Az első nap megállói Efeszosz és Szűz Mária háza lesz.

Ezután Pamukkale városában lévő éjszakai szálláshelyére utazik, hogy második nap már frissen, üdén induljon felfedezni a mészkőmedencéket és a Hierapoliszt.

Bővebben …

A pamukkalei reggeli után lehetősége lesz megcsodálni a travertinákat, ezeket a kék vízzel teli mészkőmedencéket. Gyönyörűen kialakított környezete ámulatba ejti. A hófehér mészkő és a türkizkék víz találkozása káprázatos látványt nyújt, mindezt megkoronázza a leanderekkel tarkított kert, ami kihagyhatatlan program.

A medencéket az évszázadok során meszesedett víz alakította ki.  A mélyebb medencékben úszhat, vagy egyszerűen csak hűsítheti a lábát miközben a csodálja a gyönyörű tájat. Pamukkale és a Hierapolisz nem kicsi területen fekszik, így ha a nagy részét látni szeretné sétálnia kell, de garantáljuk, hogy megéri. A Kleopátra – medence vize 36 fokos, és a helyiek szerint számos betegséget gyógyít a vese- vagy májbetegségektől kezdve a szív- és bőrbetegségekig. Lehet, hogy Kleopátra is igénybe vette a gyógyító víz jótékony hatását.

A nap végén, a megbeszélt helyen és időben találkoznak az idegenvezetőjükkel és közösen elindulnak vissza Fethiye-be.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Fethiye Pamukkale Efeszosz kirándulás?

A Fethiye-ből induló Pamukkale – Efeszosz kirándulás ára 2024-ben 125 € felnőtteknek, 100 € gyermekeknek (7 és 12 éves kor között), 6 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes.

Mikor indul a program?

Általában hetente két túra indul Efeszoszba és Pamukkaléba, mindkét úti cél esetében lehetőség van egynapos opcióra is, azonban a kétnapos túra hihetetlen ár-érték aránya miatt jobb választás lehet.

Mikor érdemes menni?

Ön dönti el, hogy melyik napokon szeretne részt venni a túrán. Fethiye régióból való indulás már 06:15-kor lehetséges, a visszaút pedig másnap 19:00 körülre tehető.  Az Efeszosz és Pamukkale közötti távolság lényegesen kisebb, mint a Fethiye-től való távolság, így Pamukkale városában lévő szállodájában lesz egy kis szabadideje, hogy felfedezze, vagy csak használja a szálloda szolgáltatásait a szabadidejében.

Mit tartalmaz ez a kétnapos kirándulás?

A transzfert és az idegenvezetést tartalmazza, valamint az éjszakai szállást egy minimum 3 csillagos pamukkale-i szállodában. Két reggeli van benne az egyik az indulás reggelén (ez félúton 08.00 óra körül), a másnapi reggeli pedig a pamukkalei szállodában. Tartalmaz még két ebédet, valamint a pamukkalei szállodában elfogyasztott esti vacsorát az első nap végén.

Az Efeszoszi és a pamukkalei múzeumok belépőjegyei szintén benne vannak, valamint a biztosítás az egész túra alatt.

Mit nem tartalmaz a jegy ára?

Az esetleges személyes vásárlások nem tartoznak bele. Efeszoszban és Pamukkaléban vannak ajándékboltok, ahol esetleg szuvenírt vásárolhat.

Az italok a túra során külön fizetendők.

A Kleopatra medence fakultatív extra, helyben fizetendő.  A medencét úszás nélkül is megtekintheti, ha szeretné, és minden bizonnyal ez Pamukkale egyik legtöbbet fényképezett helye.

Profi fotósok mindenhol lesznek, akik fényképeket készítenek majd, ezeket szintén a helyszínen vásárolhatja meg.