Ár
Ettől€20.00
Ár

Ettől€20.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6533
Fethiye > Fethiye Törökfürdő

Fethiye Törökfürdő

A Hamamnak, azaz a törökfürdőnek hatalmas jelentősége van az iszlám kultúrában, igen nagy hagyománynak örvend az egész Közel Keleten és Törökországban is. A törökök az 1500-as évek óta élvezhetik kiváló szolgáltatásait. Fethiye, avagy régi nevén Telmesszosz görög lakta terület volt egészen az 1923-as lakosságcseréig. Nevét pedig Teyyareci Fethi Bey-ről kapta. Itt, a tengerparthoz közel található egy 16. század óta működő fürdő, melyet még a számtalan és sokszor magas magnitudóju földrengésnek sem sikerült elpusztítani.

 

Bővebben ...

Tekintettel a fürdőszobák hiányára, helyi családok és a szultánok is élvezték a török fürdőt. A hét
bizonyos napjait csak a nők vagy csak a férfiak számára tartották, és gyakran társadalmi
összejövetelek alakultak, nem csupán a tisztálkodás egyszerű módjának használták. A nők gyakran azért látogattak el a török fürdőbe, hogy megnézzék a fiaik potenciális feleségeit, és a gyerekeket is
szívesen látták, hogy játszhassanak, és tisztálkodhassanak.
Manapság a törökfürdő mindenki számára megfizethető luxus, és még mindig a török élet
mindennapos része. Modern európai társaihoz képest a törökfürdő kiváló ár-érték arányú, és olyan
autentikus élményt nyújt, amelyet mindig szívesen megismételne.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: Bármikor a nap folyamán
✔️ Mit Tartalmaz: Transzfer, szauna, bőrradírozás, hab- és olajmasszázs.
📌 Információ Relaxáló hammam élmény, teljes testre kiterjedő relaxáció

Fethiye törökfürdő ára

A törökfürdő ára 2024-ben 20 € felnőtteknek, 10 € gyermekeknek (6 és 12 éves kor között), 5 év alatti gyermekek számára ingyenes.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Szauna
  • Habmasszázs
  • Olajos masszázs
  • Víz
  • Szekrények
  • Papucs, törölköző, szappan
  • Extra masszázsok

Fethiye törökfürdő programja

A foglaláskor megerősített időpontban felveszik a szállodájukból és a hamam bejáratáig viszik Önöket. A recepción megkapják az öltözőszekrény kulcsát, ahová az értéktárgyaikat elzárhatják, valamint a törülközőt és papucsot is. Minden fontos információt elmondanak a fürdővel kapcsolatban. Amennyiben esetleg extra szolgáltatást szeretnének igénybe venni, mint például másik fajta vagy hosszabb masszázs, úgy ezt ott helyben fizethetik ki.

Bővebben …

Miután átöltöztek, a szaunába vagy a gőzkamrába kísérik Önöket, ahol kb. 15 percig tartózkodnak, ezalatt tágulnak a pórusok, távoznak a bőréből a méreganyagok és felpuhul a felső elhalt hámréteg.

Ha ez megtörtént, a hamam központi részébe, a márványterembe, a köldökkőhöz mennek. Ez az a kupolás helyiség, ahol a bőrradírozás és a habos masszázs történik. Ha esetleg várni kellene, mert vannak Ön előtt akkor a márványpadra foglaljon helyet és a fali kutakból az edények segítségével nyugodtan frissítse fel testét egy kis vízzel.

Amikor Önre kerül a sor fel kell feküdni a kőre és már kezdődhet is a hámlasztás, testradírozás. A masszőr egy súrolókesztyű segítségével eltávolítja az elhalt hámréteget a testéről, és a maradványok leöblítésével sima és fiatalos érzést hagy maga után.

A következő lépés a habmasszázs lesz. Ez az a szakasz, amikor a masszőr egy hosszúnak tűnő párnahuzatot használ, amely egy látszólag kis szappanból rengeteg habot gyűjt össze. Ezután a hab könnyedségével masszírozza Önt, egyszerre lazítva és tisztítva. Ez a szakasz azzal ér véget, hogy a felesleges habot leöblítik a testéről.

Ha ezeknek a folyamatoknak vége, átkísérik Önöket a pihenőbe ahol a bárból fogyaszthatnak (külön fizetendő), amíg várnak a masszázsra.

Végül, de nem utolsósorban, megkapja az olajos masszázst, amely körülbelül 20 percig tarthat.
A szeánsz végén felfrissülve, tisztán, megszabadulva a felesleges elhalt bőrtől térnek majd vissza a transzferrel a szállodához.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a török fürdő?

A törökfürdő ára 2024-ben 20 € felnőtteknek, 10 € gyermekeknek (6 és 12 éves kor között), 5 év alatti gyermekek számára ingyenes.

Milyen felszerelést használnak a törökfürdőben?

A peştemal, avagy a törülköző, és a kifejezetten csúszásmentes papucs, melyek elengedhetetlen kellékei az autentikus török fürdőknek.

Minden egyes személyt egy bőrradírozó kesztyűvel tisztítanak meg.  Ez alapvetően egy keleti eredetű, általában kézzel kötött mosdókesztyű.

Ha szeretné, hozhat saját papucsot, lehetőleg csúszásmenteset, de a hamam biztosít mindenki részére.

Mikor lehet menni?

A törökfürdő egész évben a hét minden napján nyitva áll.  Ön dönti el, hogy mikor szeretne menni, foglalja le most ezt a kiváló programot.

Kinek ajánlják ezt a programot?

Kisgyermekeknek nem ajánlott, illetve azoknak nem, akik a szaunát sem használhatják, hiszen a hamam alapjában véve egy szauna. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, előbb kérje ki véleményünket a kontraindikációkkal kapcsolatban.

Van még valami, amit tudnom kell, mielőtt elmegyek?

Javasoljuk, hogy viseljen bikinit a hamam törülközője alatt. A kétrészes fürdőruha azért ajánlatos, mert több felület marad szabadon a testen, így többet ér majd a bőrradírozás.

Nem javasoljuk, hogy a hamamozást követő két órán belül zuhanyozzon.  Az alkalmazott aromás olajok puhítják és javítják a bőrét.

Amennyiben megteheti érdemes a nyaralás első-második napján részt venni ezen a programon, hiszen ezután egyenletesebben és tartósabban barnulhat, illetve ha már napozás után térne be egy hamamba a bőrradírozás igen kellemetlen lenne.

Kell valamit magammal vinnem?

Hozzon magával fürdőnadrágot, fürdőruhát, amennyiben nem szeretné a fürdő által adott papucsot használni így érdemes azt is betenni a táskába.

Javasoljuk, hogy vigyen magával egy kis pénzt az esetlegesen megvásárolni kívánt extrákhoz. A hamamban esetleg saját szappanok vagy olajok kaphatók, ha a nyaralás végeztével otthon is szeretné megismételni az élményt.

Az értéktárgyakat és a fényképezőgépet hagyja a szállodában, a magas hőmérséklet, páratartalom és víz miatt nem tudja bevinni magával a márványterembe így az öltözőszekrénybe kell bezárnia. Valószínűleg lesz egy fotós a helyszínen, aki megörökítheti a „habos” pillanatokat.