Ár
Ettől€25.00
Ár

Ettől€25.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6499
Bodrum > Törökfürdő Bodrumban

Törökfürdő Bodrumban

A legkényeztetőbb és legautentikusabb élmény, amit Törökország nyújthat, a törökfürdő vagy török nevén: hamam.  A római idők óta nagy népszerűségnek örvendenek fürdők.  A lakosság számára a közfürdők nemcsak a tisztálkodásról szóltak, hanem fontos szerepet töltöttek be a közösségi életben. Mehmet szultán, miután a 15. században elfoglalta Konstantinápolyt, számos új, pazar díszítésű hamamot építettek.

Bővebben ...

A török kultúrában a „török fürdők” a társadalmi összejövetelek helyszínei voltak, a családok, a nők és a gyermekek, illetve a férfiak számára külön napokat tartottak.  A nők azért jártak a fürdőbe, hogy megfelelő feleséget találjanak fiaik számára, vagy egyszerűen csak pletykálkodtak a szomszédokkal vagy barátaikkal.  A társasági élet és a test megtisztításának rituáléja, a kikapcsolódás miatt a törökök nagyon kedvelték és kedvelik ma is a hamamokat. Ha tehetik, idejük adódik, biztos, hogy felkeresik kedvenc helyeiket.

Mindez már a turisták számára is elérhető. Mindenki, aki egy igazán autentikus kulturális élményt keres, jól fogja érezni magát ezen a programon.  A profi masszőr segítségével a hamamban megszabadul a nap stressztől és feszültségétől, bőre megtisztul, izmai ellazulnak, és azt fogja kívánni, bárcsak minden nap jöhetne!

Törökfürdő Bodrumban ára

2024-ben a Törökfürdő Bodrumban ára 25 € felnőtteknek, 15 € gyerekeknek (7 és 12 éves kor között), 6 év alatt ingyenes.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelbe (oda-vissza)
  • Testradír
  • Szappanhabos masszázs
  • 20 perce olajos masszázs
  • Szauna
  • Öltőzőszekrény használata
  • Egyéb masszázsok
  • İtalfogyasztás

Törökfürdő Bodrumban programja

A törökfürdőbe Ön választhatja ki a kívánt időpontot. A fürdő minden nap 10:30 és 16:30 között van nyitva. A túra programja azzal kezdődik, hogy a luxus, légkondicionált autóbusz felveszi Önt a szállodától és a hamamba viszik.  A hamam recepcióján a barátságos személyzete fogadja majd Önt, és egy profi masszőr ismerteti meg Önnel a programot. Ha van bőrallergiája, akkor ezt kérjük, közölje a masszőrrel.

Bővebben …

A recepción megkapja a köntösét és az öltözőszekrénye kulcsát. Miután átöltözött, a szaunába vagy a gőzkamrába vezetik, ahol a meleg hatására kitágulnak a bőr pólusai, ami a megtisztuláshoz elengedhetetlenül fontos. Ez általában körülbelül 15 percig tart, majd a hamamba fő csarnokába mennek, ahol a csarnok közepén láthatja a márványból készült úgy nevezett „köldökkövet”, amelyet a maximális hő érdekében a kupolás tető alatt helyeztek el. A kő körül a hamam falán márványból készült padozat fut körbe.  Itt a masszázsra várakozók foglalnak helyet. Amíg Önre nem kerül a sor, addig a sárgaréz fali kutakból locsolgathatja magát hideg, langyos vagy forró vízzel, attól függően mire vágyik, mi esik jól.

Amikor Önre kerül a sor, gyengéden a kőhöz vezetik, ahol kényelmesen elhelyezkedik, és megkezdődik a testradírozás. Az elhalt bőr eltávolítása után következik az öblítés, majd a következő lépés a habmasszázs lesz.  Itt egy nagy, párnahuzatszerű kendőt levegővel töltenek meg, és egy szappanos vízzel teli tálba merítenek, majd Önre csurgatva a langyos vizet, jól átmossák az egész testét. Olyan érzés, mintha selyemkendőkkel simogatnák, ennél relaxálóbb, kényeztetőbb érzés a világon nincs!

A masszázs után kicsit pihenhetnek, majd átöltözhetnek és visszaviszik Önöket a hotelbe.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Törökfürdő Bodrumban program?

2024-ben a Törökfürdő Bodrumban ára 25 € felnőtteknek, 15 € gyerekeknek (7 és 12 éves kor között), 6 év alatt ingyenes.

Mit tartalmaz az ár?

A transzfereket a hotelbe (oda-vissza), a szaunát, a testradírt és a szappanhabos masszázst, a biztosítást. 

Mit hozzak magammal?

A hölgyeknek érdemes kétrészes fürdőruhában jönniük, amit a törölköző alá vesznek fel, az uraknak fürdőnadrág használata ajánlott.

A törökfürdő márványpadlója csúszós, ezért csúszásgátlós papucs viselete ajánlott, de ebben az esetben is legyenek óvatosak!

Költőpénzre is szüksége lehet, ha extra masszázst szeretne, vagy ha üdítőt szeretne inni. Néhány törökfürdő kozmetikai termékeket is árul.

A nyaralás elején vagy a végén menjek?

A nyaralás elején javasolt, ugyanis a letisztított és felfrissült bőr sokkal szebben, egyenletesebben barnul le a napon, illetve ha már lebarnult, nem fogják ledörzsölni a színét vagy ha megkapta egy kicsit a nap, nem fog jól esni a dörzskesztyűvel való testradírozás.

Fürödhetek utána?

Legalább két órán át a törökfürdőzés után nem javasolt sem a tusolás sem a tengerben való fürdőzés. Ennek oka, hogy a bőrébe masszírozott olajnak legyen ideje kifejteni a hatását.

Van, akinek nem ajánlott?

Nem ajánlott olyan vendégeknek, akik asztmában, szívbetegségben szenvednek vagy várandósak.

Mi nincs benne az árban?

A különböző extra masszázsok és arc- vagy testkezelések nincsenek benne az alapárban. A bárban való italfogyasztás is külön fizetendő.