Ár
Ettől€65.00
Ár

Ettől€65.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6619
Alanya > Alanya Perge Aspendos Side Kirándulás

Alanya Perge Aspendos Side Kirándulás

Az Alanyából induló Perge Aspendos Side kirándulást az ókori világ és egyben az első keresztény lakta települések megismerésére hoztuk létre. Perge egy olyan város, amelyet legalább négy birodalom uralt, a görögök, rómaiak, bizánciak, és Nagy Sándor is megfordult itt. Az oszmánok előtt a szeldzsuk kánok vetették meg lábukat ezekre a területekre.

Aspendos nem csak az ókor másik központja volt, hanem itt található a világon az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori amfiteátrum, mely egyszerre akár 15000 ember befogadására is alkalmas.

Side ma már virágzó üdülőtelepülés, de a Kr. e. 7. századból származó feljegyzések szerint szellemvárosnak is nevezték. A vele egybeolvadva, de mégis két külön városként működő Manavgatban található a 40 méter széles vízesés. Útjuk során sok ókori épületet fognak még látni, melyekről, és még sok másról egy profi angol nyelvű idegenvezető fog tájékoztatást adni és Önökkel lesz egésznap.

Bővebben ...

Igazán nehéz döntés a rövid nyaralás idejére ennyi fantasztikus kirándulás közül választani, de ha valami Alanya-hoz közeli és történelmi látnivalót szeretne megnézni, akkor ezt a kirándulást bátran ajánljuk. A partvidéken ez a három város tartogatja a legtöbb ókori nevezetességet és őrzi csendben emlékeit és legendáit.

Egy időutazáson vehet részt, ahol ellátogathat az aspendosi ókori színházba, Side-ben a festői környezetben lévő Apolló-templomhoz és Perge-ben pedig az ősi város utcáin sétálgathat. Elképesztő látvány fogadja majd Önöket mindegyik helyszínen.

A nap folyamán az ebéd elfogyasztására is sor kerül egy igazán autentikus étteremben,

Ha mindez még nem győzte meg Önöket, arról, hogy ez a tökéletes választás, a program tartogat még egy természeti látványosságot is. Az aznapi körülményektől függően a Kurşunlu- vagy a Manavgat vízeséshez látogatnak még el.

Természetesen a nap folyamán az ebéd elfogyasztására is sor kerül egy igazán autentikus étteremben.

Bár ez a túra végére esik, már az is nagyon pihentető lezárása a tóba törő habzó víz látványának, és természetesen egy autentikus török ebédet is megkóstolhatsz, mielőtt elindulsz Side felé. Útközben az idegenvezetője minden információt megad, és válaszol a kérdéseire, ha esetleg felmerülne.

Alanya Perge Aspendos Side kirándulás ára

Az Alanya-ból induló Perge Aspendos Side kirándulás ára 2024-ben 65 € felnőtteknek, 45 € gyermekeknek (4 és 7 éves kor között), 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelbe (oda-vissza)
  • Angolnyelvű idegenvezetés
  • Belépőjegyek
  • Ebéd
  • Biztosítás
  • Italok
  • Költőpénz

Alanya Perge Aspendos Side kirándulás programja

A szállodától, a foglaláskor visszaigazolt időpontban felveszi Önt a busz és egy angol nyelvű idegenvezetővel el is indulnak a nap első megállóhelyéhez, Perge-be. Megismerik majd az ősi várost amit a hettiták idejében Parha-nak hívtak.

Bővebben …

Majd egyenesen indulnak tovább az Aspendosban található ókori amfiteátrumba, ahol elegendő szabadidőt kapnak, arra, hogy felfedezzék ezt a monumentális csodát, amelyet ma is színházként használnak. Az aspendosi megálló után egy igazán finom török ebédet szolgálnak fel.

Ebéd után a ma igazán vonzó turistaközpontba, Side városába, az Apolló templomhoz utaznak. Egészen a kikötőig le kell sétálni, ahhoz, hogy a félsziget végében metekintsék a hatalmas oszlopokat és az épület maradványait. Amennyiben szeretnének a helyi bazárban vásárolgatni itt lehetőségük lesz beszerezni az ajándéktárgyakat.

Az utolsó pont a programban a Kurşunlu vagy a Manavgat vízesések egyike lesz. Bármelyik természeti jelenséget látogatják is meg nem fognak csalódni a gyönyörű látványban.

Végül a megbeszélt időben és helyen találkoznak ismét a kísérőjükkel és elindulnak vissza a szállodájukba.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Alanya Perge Aspendos Side Kirándulás?

Az Alanya-ból induló Perge Aspendos Side kirándulás ára 2024-ben 65 € felnőtteknek, 45 € gyermekeknek (4 és 7 éves kor között), 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Mikor indul ez a program?

Minden kedden és pénteken indul, 8:00-tól 19:00-ig tart. A pontos indulási időpont a megvásárolt jegyen lesz feltüntetve.

Kinek ajánlott ez a kirándulás?

Az ókori történelem szerelmeseinek mindenképpen ajánlott, legyen az idős vagy fiatal, bár nem minden gyereknek tud jó szórakozást nyújtani ez a történelemben gazdag program. A mozgásában korlátozott embereknek is meg kell fontolni, a sok séta és gyaloglás szempontjából mennyire ideális a terepen közlekedni. Vannak kevésbé könnyen megközelíthető helyek a nap folyamán, de természetesen mindenkinek készséggel segítenek majd.

Mit tartalmaz a program?

Transzfer a szállodától légkondicionált autóbusszal és angol nyelvű idegenvezetővel egész nap. Tartalmazza még a belépőjegyeket a biztosítást és az ebédet is.

Mit nem tartalmaz a program?

Az Ön személyes kiadásait a túra során. Ide tartoznak az ajándéktárgyak és italok, valamint az ebéden kívüli harapnivalók.

Mit vigyek magammal?

Kényelmes lábbeli ajánlott a sok gyaloglás miatt, valamint naptej, napszemüveg és egy kalap vagy fejkendő is jó ötlet. Viseljen kényelmes, szellős ruházatot, amennyiben főszezonon kívül megy a programra tartson magánál kabátot vagy pulóvert. A költőpénzt és a fényképezőgépet se felejtse a szállodában.

Van még valami, amit tudnom kell?

Ha szeretné, választhat vegán vagy vegetáriánus étkezést is az bédnél, de ezt kérjük a foglaláskor jelezze előre.