Ár
Ettől€55.00
Ár

Ettől€55.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6557
Kusadasi > Kusadasi Efeszosz Kirándulás (félnapos)

Kusadasi Efeszosz Kirándulás (félnapos)

Kusadasi város közvetlen közelében található a Római Birodalom második legnagyobb városa Efeszosz, ami fél nap alatt simán körbejárható. Ha az egész napos  8 órás kirándulás hosszúnak tűnik vagy ha vannak kisebb gyerekek a családban, akik elfáradnának az egész napos túrán, ez egy kényelmesebb lehetőség arra, hogy a felnőttek is megnézzék ezt az ókori csodát, de a gyerekek sem unatkoznak. A római időkben Efeszosznak tengeri kikötője is volt. A római kikötő már régen feltöltődött és a történelemkönyvekben nagyon kevés története maradt meg az utókornak.

Bővebben ...

Többször megemlítik a keresztény Bibliában Szent Pál apostolt, akit valójában túlbuzgó magatartása miatt dobtak ki Efeszoszból. A bibliai Jelenések könyvét író Szent János rendszeres látogatója volt Efeszosz ősi utcáinak és utolsó napjait a róla elnevezett bazilikában élte meg. És az is érdekesség, hogy a Biblia szerint ugyanezt a Szent Jánost bízta meg maga Jézus, hogy a keresztre feszítés után gondját viselje Szűz Máriának. Ha ez felkeltette érdeklődését, az idegenvezető még sok mindent fog elmesélni Önöknek erről az UNESCO világörökségi helyszínről.

Kusadasi Efeszosz kirándulására

Az Kusadasi Efeszosz Kirándulás ára 2024-ben 55 € felnőtteknek, 30 € gyermekeknek (5 és 7 éves kor között), 4 éves kor alatt ingyenes.

Tartalmazza / Kizárja

  • Oda-vissza transzfer Kusadasiból vagy a kikötőből
  • Kényelmes, légkondicionált autóbusz
  • Idegenvezető
  • Biztosítás
  • Belépőjegy Efeszoszba
  • Személyes kiadások
  • Italok

Kusadasi Efeszosz Kirándulás programja

A kirándulás napján felveszi Önöket egy transzfer busz a szállodából vagy a kikötőből

Bővebben …

A sofőr és az angolul beszélő idegenvezető fogja üdvözölni Önöket a buszon mielött elindulnának Efeszoszba.

Efeszoszban 2 lehetőségük van: vagy az idegenvezetővel járják körbe a várost vagy saját maguk fedezik fel. Az utcákon istenekről és istennőkről rengeteg szobrot fognak látni, Ezeken kívül még megnézhetik Celsus könyvtárát, a római korból megmaradt kikötő romjait és még a nyilvános WC-t is, amely sajnos már nincs forgalomban.

Mivel ez egy félnapos program, így az ebéd nincs benne az árban. Az idegenvezető megadja az időpontot, hogy hány órakor lesz a találkozó a busznál, hogy visszavihesse Önöket a szállodájukba.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül ez a félnapos Efeszoszi kirándulás?

Felnőttek – 55 euro / fő

Gyerekek (5 – 7 évesig) – 30 euro / fő

Gyerekek (5 éves kor alatt) – ingyenes

Mikor mehetek erre a kirándulásra?

A nyári szezonban minden nap jöhetnek erre a kirándulásra, reggel 8:30 körüli indulás és 13:00 óra körüli érkezés várható, mivel ez egy félnapos kirándulás.

 

Bárki jöhet erre a kirándulásra?

Mivel a kirándulás 4-4,5 óráig tart, így kisebb gyerekkel is élvezhető az ókori utcákon való séta. De mivel hosszabb sétára kell számítani, mint egy esti romantikánál, így nem ajánljuk azoknak, akik nem bírják.

Mit tartalmaz az ár?

Oda-vissza transzfer Kusadasiból vagy a kikötőből

Kényelmes, légkondicionált autóbusz

Idegenvezető

Biztosítás

Belépőjegy Efeszoszba

 

Mit nem tartalmaz az ár?

Italokat és személyes vásárlásokat pl. ajándéktárgyakat nem tartalmazza az ár.

Mit vegyek fel a kirándulásra?

Kényelmes cipőt a sétához, napellenző sapkát vagy kalapot, napszemüveget és naptejet.

Mit hozzak magammal?

Ivóvizet mindenképp a kiszáradás ellen, fényképezőgépet vagy telefont és készpénzt a személyes kiadásokra.

Elég fél nap erre a kirándulásra?

Fél nap bőven elég arra, hogy lássa Efeszosz ókori városát a régi városfalak között, de ha Efeszosz több látnivalóját is meg szeretné nézni, mint pl. Szűz Mária templomát, akkor az egész napos kirándulást ajánljuk.

Még valamit tudnom kellene a kirándulással kapcsolatban?

Ha gyerekek is jönnek a kirándulásra, akkor feltétlenül hozza magával az útlevelüket, ugyanis ha tudja igazolni a gyermekek életkorát, akkor kedvezményben részesülhet a belépőjegyek megvásárlásánál. De azt ajánljuk, hogy a saját útlevelét se hagyja a szállodában, ugyanis az út folyamán bármikor megállíthatják Önöket egy ellenőrzésre. Ha nem is hozzák magukkal, de a telefonjukban legyen egy kép a fényképes oldalról. Jobb felkészültnek lenni.