Ár
Ettől€50.00
Ár

Ettől€50.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6518
Pamukkale > Pamukkale Egynapos Kirándulás

Pamukkale Egynapos Kirándulás

Pamukkale (gyapotvár) nevét a kisváros felett őrködő fehér meszes sziklaalakzatokról kapta. Egyedülálló ezen a bolygón, hasonló mészkőmedencék csak az Egyesült Államokban, a Yellowstone Parkban találhatók. Azok, viszont sárgán és nem fehéren alakultak ki, de hasonló eredetűek. Így a világ egyik legritkább látnivalóját látogathatja meg, és ezt a látványt még a távolból is élvezni fogja.

Bővebben ...

Két ókori helyszínre, az ókori nekropoliszhoz és a római Hierapolisz városához vezet az út. Mindkét helyszín, bár nem olyan nagy és nem olyan ismert, mint a szomszédos Efeszosz, ugyanolyan lenyűgöző és fantasztikus állapotában maradt meg a mai kornak. Beülhet a nagy római színházba, és saját maga is kipróbálhatja annak akusztikáját. Az ókori Apolló-templom is szerepel ebben a programban. Ezen a helyszínen található Pál apostol mártíriuma is, és még sok minden más.

Ha elfáradt, és egy kis felfrissülésre vágyna, a Kleopátra-medencében megteheti, ahol nyugtató, termálvizével királynői módon pihenhet. Az a legenda járja, hogy egykor maga a híres királynő is itt fürdött, amikor Hierapoliszban tartózkodott. Egyesek számára ez a napjuk fénypontja, és biztosan eldicsekednek majd ezzel a kiváltságos élménnyel, amikor hazaérnek.

Pamukkale egynapos kirándulás ára

A Pamukkale egynapos kirándulás ára 2024-ben 50 € felnőtteknek, 30 € gyermekeknek (8 és 12 éves kor között), 7 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Angol nyelvű idegenvezető
  • Pamukkale belépőjegye
  • Biztosítás
  • Ebéd
  • Költőpénz
  • Kleopátra medencéjébe a belépőjegy
  • Italok

Pamukkale egynapos kirándulás programja

A profi angol nyelvű idegenvezetővel az oldalán nem marad le semmiről. Idegenvezetőink képzettek, akik széleskörű ismeretekkel rendelkeznek erről a területről, és készek megválaszolni minden kérdését. A túrák 09:30-tól indulnak és 15:30-ig tartanak. A program kezdetekor légkondicionált busszal veszik fel Önt Pamukkale, Karahaıt vagy Denizli városközpontjából, és a buszon az idegenvezetője már fogadja Önt. Ha Denizli központjában száll meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy további információkat kapjon a túrához való csatlakozásról.

Bővebben …

A nap a Karahayıt termálvizének meglátogatásával kezdődik, amelyet bíborvörös sziklák vesznek körül, amelyek a bennük lévő vasból nyerik színüket. Itt szívesen látják Önöket, hogy evezzenek a föld által felmelegített vízben.

Innen Pamukkale északi kapuja felé veszik az irányt, ahol megtekinthetik Hierapolisz ősi városának romjait, és leróhatja tiszteletét a nekropoliszban vagy temetőben, amely tele van jól megőrzött szarkofágokkal, valamint halomsírokkal.

A hierapoliszi délelőttöt követően egy ízletes és bőséges választékban gazdag svédasztalos ebéddel folytatja, amelyről az idegenvezetője részletesen tájékoztatja Önt.

Pamut vár
Délután szabadidőt kap a mészkőmedencéknél, ha úgy kívánja, úszhat és pihenhet a sziklák fölött folyamatosan kialakuló kék medencékben. Látni fogja, hogy a meszes vízfolyás hol alakítja ki magának az utat, hogy az idők során új sziklamedencéket alakítson ki. A Pamukkale régióra való kilátás ezekről a sziklákról lenyűgöz és a történelem egy másik korszakába repíti Önt, tudva, hogy a kereszténység előtti idők óta, az emberek eljöttek ebbe a csodálatos városba, és gyógyító vizet vettek magukhoz.

A nap végéhez közeledve egy kijelölt ponton találkozik idegenvezetőjével, hogy visszatérjen az autóbuszához, és elinduljanak vissza a szállodájukba, miután megtapasztalta Pamukkale egyedülálló élményét, ősi városát és nyugtató mészkőmedencéit, amelyet valószínűleg soha nem fog elfelejteni.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Pamukkale egynapos kirándulás?

A Pamukkale egynapos kirándulás ára 2024-ben 50 € felnőtteknek, 30 € gyermekeknek (8 és 12 éves kor között), 7 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Mélyek a pamukkalei medencék?

A legtöbb medence sekély, meszes talajjal. Csúszásmentesek, így könnyen közlekednek mezítláb. A travertinákon való sétáláskor nem megengedett a cipő, és a szandál sem. Ez segít megőrizni fehérségüket és vonzerejüket, és ezt szigorúan be kell tartani. A sziklák nem csúszósak annak ellenére, hogy tükörsimának tűnnek, és a legtöbb ember számára viszonylag könnyen megmászhatóak. Ha mégis zöld algát lát a vízben vagy a lejtők mentén, tudnia kell, hogy ez csúszós, és óvatosan kell rálépni, vagy inkább el is kerülni.

Kisgyermekek számára is alkalmas?

A fiatalabb gyermekek számára a sziklamedencés részek nehezen megmászhatók lehetnek, ezért óvatosságra intenénk ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére az átlagos 7 évesek sokkal gyorsabban tudnak fel- és leszaladni, mint egy átlagos felnőtt!

 

Kinek érdemes ellátogatnia Pamukkale városába?

Ez a túra alkalmas az egész családnak, egyedülállóknak vagy csoportoknak, baráti társaságoknak. Még a kisebb gyerekekkel érkező családok is remek napot fognak eltölteni. Az életkor és az alkalmasság mérlegelésen múlik, bár meg kell említeni, hogy ez a túra nem való azoknak, akiknek gyaloglási nehézségeik vannak.

Mikor indul a kirándulás?

Az év minden napján, a létszám és az időjárás függvényében. Az indulás körülbelül 09:00-kor, a visszaérkezés körülbelül 18:00-kor történik.

Mit vigyek magammal?

Törülközőt és fürdőruhát a sziklamedencékhez és a Kleopátra-medencéhez (fakultatív extra), naptejet, mivel a nap nagy részében ki lesz téve az anatóliai napsütésnek. Napszemüveget és fényképezőgépet mindenképpen ajánlott, mivel rengeteg csodálatos fotózási lehetőség van, valamint némi pénzt emléktárgyak vagy frissítők vásárlására. Az ebdet az ár tartalmazza.

Mit tartalmaz a jegyem?

A transzfert a szállodától légkondicionált autóbusszal, valamint a profi angol nyelvű idegenvezetőt és sofőr szolgáltatásait, valamint a belépőjegyet Pamukkale városába, és az ebédet. Természetesen minden túránk teljes körű biztosítással rendelkezik az Ön nyugalma érdekében. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a múzeumi belépőknél kérni fogják gyermeke útlevelét, vagy az életkorát igazoló fényképes igazolványát.