Ár
Ettől€40.00
Ár

Ettől€40.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6695
Marmaris > Marmaris Salda-tó és Pamukkale Túra

Marmaris Salda-tó és Pamukkale Túra

Amikor először találkozik a Salda-tóval, azt hiheti, hogy varázslatos módon egy távoli tengerpartra került.  Gyakran a török Maldív-szigetekként emlegetik, tiszta türkizkék vizével és fehér homokos strandjaival, amelyeket a ragyogó kék ég alatt álló fenyőfák távoli hátterével festenek, könnyű megérteni, hogy miért.

Ez a varázslatos hegyi tó, Marmaris és Antalya között félúton, Törökország egyik legjobban őrzött titka.  Mivel partjainál tilos építkezni, az egyetlen módja az itt tartózkodásnak a kempingezés.  Nincsenek bárok, éttermek vagy zajos éjszakai élet, csak egy 3,5 millió éves krátertó, amely magasan a hegyekben rejtőzik.  A tó 16,9 négyzetmérföldnyi, hamisítatlan szépségű, lehet, hogy soha nem akarja elhagyni.

Bővebben ...

Ha ez nem elég, hogy kielégítse belső kalandvágyait, a nap második részében Pamukkale városába látogathat el, ahol az antik Hierapolisz városából származó meszes fehér sziklaalakzatokkal találkozhat. A sziklamedencék évmilliók óta formálódtak és formálódnak ma is. Némelyikük tele van a földből származó gyógyító vízzel, amelyről azt mondják, hogy gyógyhatású.
Természetes sziklamedencéket alkotnak, amelyekben sétálhatunk, ülhetünk és akár úszhatunk is, és bármennyire is úgy néznek ki, mintha jégből lennének, a meszes kőzet inkább meszes és nem csúszós a járás szempontjából. A természet újabb csodája, amelyet Törökországban felfedezhetünk. Ezután a történelem szerelmeseinek kedvéért megmászhatja a sziklákat, hogy elérje Hierapolisz félelmetes maradványait. Híres korábbi lakói miatt. Szent Fülöp apostol, aki a kereszténységet hirdette és itt van eltemetve. Kleopátra királynő is többször tartózkodott itt. Akár azt is választhatja, hogy ugyanabban a gyógyvízben fürdik, mint a híres hölgy.

Marmaris Salda-tó és Pamukkale túra ára

2024-ben a Marmaris Salda-tó és Pamukkale túra ára 40 € felnőtteknek, 20 € 6 és 12 év közötti gyermekeknek, 5 év alatti gyermekeknek ingyenes.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Szállodai transzfer (mindkét irányba)
  • Reggeli (svédasztal teával és kávéval)
  • Kényelmes busz (légkondicionált)
  • Belépőjegy a Salda-tóhoz
  • Vacsora (nyílt büfé)
  • Biztosítás
  • Költőpénz
  • Belépőjegy Pamukkale városába
  • Italok

Marmaris Salda-tó és Pamukkale túra útvonala

Az Ön napja egy angol nyelvű idegenvezetővel ellátott, légkondicionált közlekedési eszközzel kezdődik, amely felveszi Önt a marmarisi szállodától.  Amikor mindenki a fedélzeten van, megkezdi az utazást északkelet felé, Denizli és Kale városa felé, ahol megállnak reggelizni.  Kale városából továbbutaznak a Salda-tóhoz.  Ez tökéletes hely a fürdésre és a fényképezésre, és szabadidő áll rendelkezésre a gyönyörű partok felfedezésére és sétálásra, mielőtt visszatérne az autóbuszához, és Pamukkale felé venné az irányt, útközben pedig megállna ebédelni.

Bővebben …

Délután megérkezik a Pamutvárak lábához, és szabadideje lesz, hogy nyugodtan megmássza a hegyet, és megálljon, hogy lehűtse magát a sziklamedencék vizében. Ahogy elkezd felfelé haladni, megcsodálhatja a távoli tájat, és megértheti, hogy Hierapolisz miért volt olyan jól védett város az ókorban, amely gyógyító vizéről és kozmopolita foglalatosságáról volt ismert.

Az ókori városba érkezve megpihenhet a turistaközpontban, vagy folytathatja az ókori utcák felfedezését.

A turistaközpontban lehetőség van megmártózni a ma Kleopátra medencéjeként ismert gyógyító termálvízben, amely az elmondások szerint enyhíti a reumás és ízületi fájdalmakat, mindenképpen érdemes megmártózni a 35 Celsius-fokos vízben.

A turistaközpontban frissítőket és ajándékboltokat is kínálnak, valamint egy pihentető kerthelyiséget, ahol le lehet ülni és felfrissülni.

A kijelölt időpontban találkozik idegenvezetőjével, és újra csatlakozik autóbuszához és utastársaihoz, hogy visszautazzon Marmarisba és szállodájába.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Marmaris Salda-tó és Pamukkale túra?

A Marmaris Salda-tó és Pamukkale Tour ára 40 € felnőtteknek, 20 € 6 és 12 év közötti gyermekeknek, 5 év alatti gyermekeknek 2024-ben ingyenes.

Kell valami különlegeset vinnem magammal?

Viseljen fürdőruhát a póló és a rövidnadrág alatt.  Hozzon magával naptejet, napszemüveget és kalapot, hogy a napját maximálisan ki tudja használni.  A gyalogláshoz viseljen megfelelő lábbelit.

Hozzon magával némi pénzt a fakultatív extrákra és a fényképezőgépét, mert a legizgalmasabb tájak közül néhányat el tud képzelni.

Lehet úszni a tóban?

A Salda-tóban júniustól szeptember közepéig lehet úszni.  Csak a kijelölt területeken szabad úszni.  Ez végül is egy tó, és a part egyes részei mocsárszerűek.  Ez nem szabad, hogy visszatartsa Önt attól, hogy a biztonságos vizet teljes mértékben élvezze.

A tóparton tilos az építkezés.  Van egy kis szálloda, amely frissítőket és illemhelyeket kínál a látogatóknak.

Sétálhatok a mészkőmedencékben?

A pamukkalei travertinák megmászásához semmiféle lábbeli nem megengedett.  A sziklák több ezer, ha nem több millió év alatt alakultak ki, és csak azért maradtak fehérek, mert a mászáshoz nem viselnek cipőt.  Valahol a helyszínen lesz egy hivatalos személy, aki meggyőződik arról, hogy betartja ezt a rendelkezést.  A fehér sziklák és medencék nem csúszósak, és könnyen járhatóak mezítláb.

Kérjük, vegye figyelembe, ha zöld algát lát a sziklamedencékben, az csúszós lehet, vigyázzon, egyébként jó szórakozást!

Fel kell másznom a sziklákra Pamukkaléban?

Nem feltétlenül.  Bár a jó erőben lévők számára ez egy könnyű mászás, a túrának ezt a részét lemondhatja, és csatlakozhat a buszhoz, amely a kertek és az ókori város melletti parkolóba viszi Önt.  A kilátás ugyanolyan lenyűgöző, de a mászás lélegzetelállító azok számára, akik meg tudják csinálni.

 

És a családomnak tetszeni fog?

Minden korosztály számára, a gyerekek imádják a rengeteg sziklamedencét, és hajlamosak továbbszaladni a szülők előtt, akik időt szánnak arra, hogy élvezzék a tájat.  A Salda-tó puha fehér homokot és végtelenül sekély vizet kínál, amely tökéletes egy kis nyújtózkodásra vagy akár homokvárépítésre (ez az egyetlen megengedett típus).

Mit kapok a pénzemért?

Transzfert kényelmes, légkondicionált autóbusszal.
Szabadidő a Salda-tónál
Szabadidő Pamukkale-ban.
Angol nyelvű idegenvezetés egész idő alatt.
Svédasztalos reggeli és ebéd.
Biztosítás.