Ár
Ettől€53.00
Ár

Ettől€53.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6555
Isztambul > Isztambuli Boszporusz Körutazás és Két kontinens Felfedezése

Isztambuli Boszporusz Körutazás és Két kontinens Felfedezése

Nem mondhatja, hogy valóban látta Isztambult, amíg nem látogatta meg a piacokat és a műemlékeket, amelyeket ez a gyönyörű város kínál.  Hasonlóképpen, nem érezheti át igazán a város jelentőségét, amíg nem látta saját szemével a híres isztambuli égboltot, amelyet minaretek és tornyok tarkítanak, és amely vágyat ébreszt, hogy többet tudjon meg ennek a lenyűgöző metropolisznak a történetéről.

Ez az utazás lehetőséget kínál arra, hogy ne csak két kontinens között hajózzon, hanem be is lépjen rájuk!  A Boszporusz misztikus vizei mentén tett hajókirándulást összekapcsolja az Isztambul partvidékén található néhány fő nevezetesség meglátogatásával.  Mi lehetne jobb módja a város felfedezésének?

Bővebben ...

A fűszerbazár meglátogatása nem tévesztendő össze a nagybazárral.  Itt az érzékek inváziója vár Önre a gyógynövényeket és fűszereket, teákat és török finomságokat árusító színes bódékkal, amelyekben sok más finom édesség és ínycsiklandó ínyencség közül válogathat.  Magába szívhatja a hangulatot, miközben a friss fűszereket vásárló helyiekkel együtt nézelődik, és hallhatja a piacozók hívó szavát.  Miközben e földalatti bazár ősi utcáin bolyong, a látvány, a hangok és az illatok elvarázsolják, és talán még néhány ingyenes kóstolót is kaphat.

A Boszporusz-szoros mentén haladva extravagáns palotákat és szultánok nyaralóit, valamint az Európa és Ázsia határán álló Fatih Sultan Mehmet híd építészeti csodáját láthatja.  Isztambul égboltját a múltbéli minaretek és a modern Isztambul felhőkarcolói tarkítják, olyan sziluettet alkotva, amely semmihez sem hasonlítható.

Nemcsak a tengerről, hanem a város egyik legmagasabb pontjáról, a Çamlıca-hegyről is élvezheti a panorámát, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a tengerszorosra és a két kontinensre.  A domb tetején lévő kilátóhelyről egészen a Herceg-szigetekig és a vízen át a Topkapı-palotáig láthat.  Innen megértheti e dicsőséges város valódi kiterjedését és gazdagságát.

Tehát, ha szereti a városnézést, a vásárlást, a hajókat és a lenyűgöző kilátást, akkor ezt a kirándulást nem akarja kihagyni!

Isztambuli Boszporusz körutazás és két kontinens felfedezése kirándulás ára

2024-ben az Isztambuli Boszporusz Körutazás és Két kontinens Felfedezése túra ára 53 € felnőtteknek, 45 € 3 és 7 év közötti gyermekeknek, 2 éves korig ingyenes.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Szállodai transzfer (mindkét irányba)
  • Klímaberendezéssel ellátott busz
  • Belépődíjak
  • Boszporusz körutazás
  • Angol idegenvezetés
  • Ebéd
  • Biztosítás
  • Költőpénz
  • Italok

Isztambuli Boszporusz körutazás és két kontinens felfedezése útvonalterve

A szállodánál egy légkondicionált luxus autóbusz fogadja Önt körülbelül 08:30-kor.  Idegenvezetője egész nap Önnel lesz, hogy segítsen megismerni az út során található érdekességeket, és segítsen Önnek bármilyen kérésében.

Az első megálló a Fűszerpiac meglátogatása lesz, ahol az érzékszerveket serkentő élvezetek sokasága várja Önt.  Körülbelül 45 perc áll majd rendelkezésére, hogy bebarangolja a földalatti bazárt, megkóstoljon néhány helyi finomságot és vásároljon.  Ne felejtsen el a színes bódék között szétnézni, és megtapasztalni, milyen régi is ez a piac valójában.

Miután jóllakott, és készen áll arra, hogy a helyieket hátrahagyva bevásároljon a fűszerekből, leviszik a hajóra, hogy hajókázhasson a Boszporuszon.  A hajóút körülbelül 1,5 órán át tart, és lassú, egyenletes utat tesz meg, hogy teljes mértékben élvezhesse a látnivalókat.  Elhalad a Dolmabahçe-palota, a Çırağan Kempinski-palota, a Leánytorony (vagy Leander-torony) és még sok más, az isztambuli elit tulajdonában lévő vízparti kastély mellett.

Bővebben …

A hajóút után kiköt, hogy egy hagyományos török ebédet szolgáljanak fel egy helyi étteremben a Boszporusz közelében, mielőtt újra találkozna az autóbusszal, hogy felfedezze az ázsiai oldalt. Üsküdarba és a Beylerbeyi-palotába utazik. Ezt a palotát egykor a szultánok választották a nyaralásuk helyszínéül, és a 19. században kiemelkedő építészeti példája.

A végső látogatás a Çamlica dombon lesz, amely a legjobb hely arra, hogy Isztambulra a magasból tekintsen. Alig 300 méterrel a tengerszint felett található, és lehetővé teszi, hogy felülről szemlélje a várost, és gyönyörű fényképeket készítsen.

Az utolsó látogatást követően visszaviszik Önt az eredeti felszállási pontra, és elégedetten tölti el a tudat, hogy valóban a lehető legjobban látta Isztambult, hiszen egy nap alatt két különböző kontinensen járt. A szállodájába 16:30 körül ér vissza.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Boszporusz körutazás és két kontinens felfedezése?

Az Boszporusz körutazás és két kontinens felfedezése ára 53 € felnőtteknek, 45 € 3 és 7 év közötti gyermekeknek, 2024-ben a 2 éves és 2 év alatti gyermekek számára ingyenes.

Ez a túra mindenki számára elérhető?

Ez a túra meglehetősen sok gyaloglással jár, ezért ha Önnek komoly gyaloglási nehézségei vannak, akkor ez a túra nem biztos, hogy Önnek való.  Hasonlóképpen, a nagyon kisgyermekek nem biztos, hogy teljes mértékben élvezni fogják a napot.

Kell-e alkudoznom a fűszerbazárban?

Az alkudozás a bazárban vásároló helyiek mindennapi életének része, miért ne viselkedne úgy, mint egy helyi, és próbálja ki magát?  Maradjon könnyed, és biztos, hogy jól fog szórakozni, valamint néhány alkut is köthet!

Vannak rejtett költségek?

A kirándulás ára tartalmazza az ebédet, az autóbuszos szolgáltatást, az idegenvezetést, a belépődíjakat és a hajójegyeket.  Az esetlegesen felmerülő extra költségek az Ön belátása szerint alakulnak, és magukban foglalhatják a bevásárlást és az italokat.

Mi történik, ha rossz az időjárás?

Amennyiben a kirándulást le kell mondani vagy el kell halasztani, a csapat értesíteni fogja Önt.

Milyen a hajó?

A hajója egy nagy hajó lesz, beltéri és kültéri ülésekkel.  Az ülések kényelmesek, és a fedélzeten bár és WC is rendelkezésre áll az Ön kényelmének érdekében.

 

Van idegenvezető?

Igen! Barátságos, felkészült idegenvezetője a felszállástól kezdve egészen addig, amíg vissza nem viszik a szállodába, önökkel lesz.  Minden kérdésre készséggel válaszol, és megosztja önökkel a tudását.