Ár
Ettől€265.00
Ár

Ettől€265.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6602
Isztambul > Isztambul Pamukkale és Efeszosz Túra (2 nap)

Isztambul Pamukkale és Efeszosz Túra (2 nap)

Az Isztambul Pamukkale Efeszosz túra több szempontból is az egekbe repít. Ez a mesés kétnapos túra magában foglal egy repülőutat Isztambulból a közeli Denizlibe, ahonnan autóbusszal szállítják Önt Pamukkale városába (Pamukkale vára) és a lenyűgöző fehér, meszes vízből álló sziklaalakzatok otthonába, amelyek égszínkék vízmedencékbe zuhanva folynak le a hegyoldalon.

Bővebben ...

Ez és Hierapolisz ókori metropolisza, amelynek utcái és ókori falai még mindig állnak a travertinák tetején, olyan érzést fog kelteni, mintha egy másik világba repült volna! Kleopátra medencéjében fürödhet, ha szeretne, és mintha ez a történelem nem lenne elég, ez még csak az 1. nap.  A kora esti órákban Kuşadası üdülőhelyre és az éjszakai szállodába szállítják.

A 2. napon Kuşadasıban ébred, és rövid transzferrel eljut a nagyszerű antik városba, Efeszoszba.  A Római Birodalom második legnagyobb városa a mai napig vonzza a turistákat.  Sétáljon az ókori utcákon, és nézze meg a Celsius könyvtárat (ez az, amit a papírpénzén lát), a csodálatos római amfiteátrummal és egész utcákkal, amelyek érintetlenül állnak az Ön rendelkezésére, ez egy történész álma.

Az Efeszosz külvárosában található Artemisz templommal (az ókori világ hét csodájának egyike) és a házzal, ahol a bizonyítékok arra utalnak, hogy Szűz Mária a keresztre feszítés után hátralévő napjait töltötte, rengeteg látnivaló van.

Isztambul Pamukkale és Efeszosz túra ára

2024-ben a Pamukkale és Efeszosz túra ára Isztambulból 265 € felnőtteknek, 100 € gyermekeknek 4 éves kor alatt.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Repülőjegyek oda-vissza
  • Szállodai transzfer (minden irányban)
  • 2 x ebéd (svédasztal)
  • 1 x reggeli (svédasztal)
  • Szállodai szállás
  • Busz légkondicionálóval
  • Belépődíjak
  • Angol idegenvezetés
  • Biztosítás
  • Költőpénz
  • Nem említett étkezések
  • Belépőjegyek
  • Italok

Isztambul Pamukkale és Efeszosz útvonalterve

Korán reggel elvisszük Önt az isztambuli szállodájából a repülőtérre.  A repülőút körülbelül egy órán át tart Denizli repülőteréig, majd továbbutazás a pamukkalei pamutvárakhoz, ahol szabadidő áll rendelkezésre a felfedezésre.  Úszhat, vagy csak sétálhat és élvezheti a környéket. Ezután találkozunk, hogy felfedezzük Hierapolisz ókori városát a travertinák tetején.  Újabb fürdési lehetőség Kleopátra termálmedencéjénél.

A nap harmadik állomása a Karahayit Vörös Források lesz.  A több mint 950 méteres tengerszint feletti magasságban ismét lehetőségük lesz élvezni ezt a gyógyító tulajdonságairól ismert, termikusan fűtött medencét.

Bővebben …

A pamukkalei napot követően transzfer Kuşadası üdülővárosába és az éjszakai szállodába.  Az esti órákban Kuşadasıban szabadidejük lesz a felfedezésre és az esti vacsora elfogyasztására.

A 2. napon svédasztalos reggelivel várja Önöket a szálloda, mielőtt elindulnának és továbbutaznának Efeszoszba.  Az ókori város körülbelül 8 kilométerre fekszik Kuşadasıtól.  Ez egy rövid távú transzfer lesz.  Törökországnak számos UNESCO világörökségi helyszíne van, Efeszosz csak egy ezek közül.  Az Artemisz-templom közvetlenül a városon kívül található, és a Szűz Mária háza, ahol a feltételezések szerint utolsó napjait töltötte, szintén egy Efeszoszra néző domboldalon található.

A Szűzanya házának megtekintése előtt rövid ebédszünet.  A nap utolsó állomása az Isa Bey-mecset lesz a Szent János-bazilikánál.  Ez a név furcsa módon az Úr Jézus mecsetnek fordítható, és az ókortól kezdve bővelkedik az emlékekben.  Az említett Szent János egyébként ugyanaz a Szent János, aki a bibliai Jelenések könyvét írta.  Ezzel a meglehetősen drámai befejezéssel az Ön túrája véget ér, és visszatér Izmir repülőterére (kb. 1 óra), mielőtt visszatérne Isztambulba, ahol transzfer várja Önt, hogy visszavigye a szállodájába.  Elégedetten érkezik majd vissza, mert Törökország legszebb látnivalói közül többet is látott!

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Isztambul Pamukkale és Efeszosz túra?

Az Isztambul Pamukkale egynapos kirándulás ára 265 € felnőtteknek, 100 € gyermekeknek és 4 év alattiaknak 2024-ben.

Ki élvezheti ezt a túrát?

Bárki, aki jól mozog.  A sok gyaloglás megnehezíti a mozgáskorlátozottak számára.  A kisebb gyerekek unatkozhatnak, mérlegeljen, ha kisebb gyerekeket hoz magával.  Ennek ellenére úgy tűnik, hogy élvezik a repüléseket és a travertinákat Pamukkale-ban.

Mit kell vinnem magammal az éjszakai tartózkodáshoz?

Egy éjszakai táska váltóruhával és tisztálkodási szerekkel, beleértve az hálóruhát is.  A napszemüveg és a fejfedő is jó ötlet. Hozzon magával némi pénzt, a jegyárban nem szereplő opcionális extra kiadásokra. Egy fényképezőgépet a számtalan fotózási lehetőséghez, amellyel a túra során találkozni fog. A túrához elengedhetetlen a megfelelő túracipő.

 

Van még valami, amit tudnom kell?

Ez a túra nem alkalmas mozgáskorlátozottak számára. A török múzeumokba való belépéshez a gyermekeknek érvényes útlevelet vagy személyi igazolványt kell felmutatniuk.  Ez csak az korukat és a jegy árát hivatott igazolni.  Fakultatív hőlégballonozás Pamukkale felett, amelyről az idegenvezető tájékoztatja Önt a túra első napján. Felhívjuk figyelmét, hogy a repülés ideje túránként változhat.  A foglaláskor naprakész tájékoztatást kap.