Ár
Ettől€75.00
Ár

Ettől€75.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6558
Isztambul > Trója Egynapos Kirándulás Isztambulból

Trója Egynapos Kirándulás Isztambulból

Még egy Unesco világörökségi helyszín Törökországban, amelyet mindenképpen fel kell vennie a teendői listájára, ez pedig Trója!  A történelemkönyvek és Hollywood megtanította nekünk a trójai faló legendáját és Heléna és Párisz hírhedt szerelmi történetét.  Több mint 4000 éves történelemmel átszőtt, itt a lehetőség, hogy a legendák nyomdokaiba lépjen az Isztambulból induló trójai egynapos kirándulással.

Bővebben ...

Trója vagy Truva Törökország Çanakkale régiójában található, amely a közelmúlt történelmének is színhelye, hiszen az első világháború csatatereit és a szövetséges csapatok partjai mentén zajló inváziót is megélték, mind a török, mind a szövetséges csapatok nagy veszteségei és kárára.
Ma Trójában egy új fából készült ló emlékezik meg arról a helyről, ahol az eredetit a városfalakon keresztül vitték volna be, és amely az egykor nagyszerű város bukását hirdette.  Ez a hollywoodi változat pontos mása.  Ha ez még nem csigázta fel eléggé a kíváncsiságát, a túravezető ezt és még sok mindent elmesél az ősök útja mentén.

Isztambul Trója egynapos kirándulás Isztambulból ára

2024-ben a Trója egynapos kirándulás ára Isztambulból 75 € felnőtteknek, 39 € 6 és 12 év közötti gyermekeknek, 5 éves korig és 5 év alatti gyermekeknek ingyenes.

 

Tartalmazza / Kizárja

  • Szállodai transzfer (mindkét irányban)
  • Klímaberendezéssel ellátott busz
  • Biztosítás
  • Belépődíjak
  • Angol idegenvezetés
  • Ebéd
  • Költőpénz
  • Italok

Trója egynapos kirándulás Isztambulból útvonalterve

A kirándulás kora reggel (kb. 06:30-kor) indul az isztambuli szállodájától, és az idegenvezető várja Önt, amikor felszáll a modern autóbuszra.  Miután mindenkit felvettünk, megkezdjük utazásunkat délnyugati irányban az Unesco világörökség részét képező Çanakkale városába.  Útközben kényelmi megállókkal Eceabat városába érkeznek, ahol egy autentikus török étteremben ebédet szolgálnak fel, és megkóstolhatják a hagyományosan főzött török ételeket.  Ebéd után továbbindulnak magába Trója felé.

Itt láthatják a hollywoodi Trójai falovat, amelyet a városfalakon belül arra a helyre vezettek, amely az egykor nagyszerű metropolisz bukását jelentette.  Megtekinthetik azokat a városfalakat is, amelyeket az egykor monumentális fellegvár védelmére építettek.  Tróját i. e. 3000 és i. e. 2500 között alapították, és az akkor ismert világ legnagyobb védelmi rendszerével büszkélkedhetett.  Nemcsak a védelmi falakat láthatják, hanem az agorát is, ahol az ókori politikáról egyeztettek vagy vitatkoztak, valamint az akkoriban elterjedt, isteneknek szentelt áldozati oltárokat.

 

Bővebben …

Az Agora meglátogatása után megmutatják a trójai házakat és oltárokat, amelyek egykor a híres trójaiak otthona és imahelyei voltak.  Természetesen az ő életükről is érdekes és érdekes információkat fog megtudni a tapasztalt idegenvezetőtől.  Miután megismerkedtek a trójai Heléna legendájával és a város elleni híres támadással, visszatérnek az autóbuszukhoz, és megkezdik a visszautat Isztambulba.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az Isztambul Trója egynapos kirándulás?

Az Isztambuli Trója napi kirándulás ára 75 € felnőtteknek, 39 € 6 és 12 év közötti gyermekeknek, ingyenes 5 éves és 5 év alatti gyermekeknek 2024-ben.

Kik számára alkalmas a túra?

Bárki, legyen az fiatal vagy idős, aki szeret a történelem és a legendák ösvényén járni.

Talán nem alkalmas mozgáskorlátozottak számára, és a nagyon kisgyermekes családok számára nem tűnik megfelelőnek.

Mikor indul a túra?

Ez egy nagyon népszerű túra, a hét minden napján indul igény szerint.

Mit tartalmaz a jegy?

Az Ön légkondicionált szállítását az egész nap folyamán. Profi magyar nyelvű idegenvezető, ebéd és biztosítás, valamint múzeumi belépők.

Megjegyzés: A múzeumokba való belépéshez a velünk utazó gyermekeknek útlevéllel kell igazolniuk életkorukat.

Mit nem tartalmaz a jegy?

Az Ön személyes kiadásait a túra során.  Az italok és az ebéd kivételével az uzsonnán kívüli harapnivalók is felárasak a jegyárhoz képest.

Szükségem van valamilyen különleges hívásra?

Megfelelő és kényelmes túracipő az első számú ajánlás.

Kényelmes ruházat, sál vagy pulóver esetleges hidegebb időjárásra (általában szezonon kívül).

A naptej, a napszemüveg és a napkalap szintén jó ötlet.

Ne feledkezzen meg a fényképezőgépéről sem, a sok egyedi fotózási lehetőség miatt kár lenne kihagyni.

Hozzon magával némi pénzt.  Nemcsak extra harapnivalókra vagy italokra, hanem az út során esetleg megvásárolni kívánt emléktárgyakra is.

Lesz idegenvezető a túra alatt?

A túravezetője végig önnel lesz, és mivel jól ismeri a területet és annak történelmét, valószínűleg nem marad le semmiről.