Ár
Ettől€75.00
Ár

Ettől€75.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6562
Kappadókia > Kappadókia Kék Túra

Kappadókia Kék Túra

Kappadókia hatalmas területet fed le, ezért a túrákat színekre csoportosítottuk, hogy megkönnyítsük a választást. A Kék túra a déli kappadókiai völgyekbe és a tündérkéményekhez vezet. Ebben a régióban található Kaymaklı földalatti városa is, amely szintén része ennek a túrának. Az angol nyelvű idegenvezetővel, aki elkíséri Önt a túrán, érdekesnek fogja találni az információkat, és szélesebb rálátást ad arra, hogy milyen volt az élet a Göreme-völgyben az ókorban.

A Vörös-völgy az egyik legjobb hely Törökországban, ahol megnézhetjük a naplementét, a sziklaalakzatok bíborvörös árnyalatúnak tűnnek, ahogy a nap lenyugszik a tündérkémények felett. A Rózsavölgy ugyanilyen gyönyörű, a kirándulók kedvence a lenyűgöző táj miatt.

 

Bővebben ...

Az Üçhisar-vár az egyik legmagasabb pont ezen a területen, a tetejére lépcsőkön lehet feljutni, és 360 fokos kilátás nyílik erre a csodálatos tájra. Fényképezőgépeket készenlétbe helyezni!

A hasonló módon felújított Ortahisar várat egy kőlépcső teszi elérhetővé, amely a csúcsra és az onnan nyíló elképesztő panorámára visz fel.

A túra utolsó állomása Kaymakli földalatti városa lesz. Készüljön fel arra, hogy ámulatba ejti az emberiségnek ez az ősi teljesítménye. A nyolc szintig leérő földalatti város a mindennapi életet szolgálta, ami hihetetlen, tekintve, hogy még az állatállományt is a föld alatt tartották. Az alagutak sora köti össze a várost, és láthat istállókat, ahol az állatokat tartották, borászatokat és konyhákat, élelmiszercsarnokokat és templomokat, hogy csak néhányat említsünk. Jelenleg csak négy emeletre lehet bejutni ezek közül, de ettől függetlenül érthetetlen, hogy az emberek miért döntöttek úgy, hogy ilyen mélyen a föld alatt éljenek.

Kappadókia kék túra ára

2024-ben a kappadókiai kék túra ára 75 € felnőtteknek, 70 € gyermekeknek (4 és 11 éves kor között), 4 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Angol nyelvű idegenvezetés
  • Belépőjegyek
  • Biztosítás
  • Ebéd
  • Költőpénz
  • Italok

Kappadókia kék túra programja

09:30 körül a szállodából történő induláskor az idegenvezetője fogadja Önt, és elviszi a túra első állomására. A túra körülbelül 8 órán át tart, készüljön fel egy vizes palackkal, hogy hidratált maradjon, és kényelmes lábbelivel (feltétlenül szükséges). Meglátogatja Mustafapaşa régi görög városát, a Vörös és Rózsák völgyét, Uchisar várát, Ortahisar várát és Kaymaklı földalatti városát.

Bővebben …

Ez az útvonal a nap folyamán a turistaforgalom függvényében változhat, és az idegenvezetője gondoskodik arról, hogy minden egyes megállóhelyre a lehető legjobb időpontban érkezzen, hogy lehetőség szerint elkerülje a tömeget. A túra befejeztével idegenvezetője és autóbusza visszaviszi Önt kappadókiai szállodájába.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a kappadókiai kék túra?

2024-ben a kappadókiai kék túra ára 75 € felnőtteknek, 70 € gyermekeknek 4 és 11 éves kor között), 4 év alatti gyermekeknek ingyenes.

Milyen más színes túrák állnak rendelkezésre és hová mennek?

A piros túra a régió északi részét, a zöld túra pedig a régió délnyugati részét érinti. Mindegyik terület, bár hasonló, más-más látnivalókkal rendelkezik.

Mit tartalmaz a jegy ára?

Az Ön transzferét és a légkondicionált járművet a túra teljes időtartama alatt.
Angol nyelvű idegenvezetést és biztosítást, valamint a múzeumi belépőket.

 

Milyen extra költségekkel kell számolnom?

Kérjük, vigyen magával elegendő pénzt a nap folyamán vásárolni kívánt szuvenírekre vagy harapnivalókra.

Van valamilyen korlátozás, hogy ki mehet?

Mivel ez a túra sok gyaloglással jár, a mozgáskorlátozottaknak nem ajánlott. A fiatalabb családtagoknak is nehézséget okozna, ezért a foglaláskor ezt vegyék figyelembe.

Van valami különleges dolog, amit magammal kell vinnem?

A túrára jó gyalogoscipő, a nyári főszezonban kényelmes, laza ruházat.
A naptej és a napszemüveg jó ötlet, valamint a kalap.
Vigyen magával némi pénzt frissítőkre és apróságokra.
Ne felejtse el a fényképezőgépét; ez a táj a fotósok álma!