Ár
Ettől€250.00
Ár

Ettől€250.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
* Kérjük, válassza ki az összes szükséges mezőt a következő lépéshez való továbblépéshez.
Mentés kívánságlistára
6658
Kappadókia > Kappadókia Sós-tó Túra

Kappadókia Sós-tó túra

Egy kicsit másként szerepel a túra útitervében a Sós-tó, vagy ahogy törökül nevezik, a Tuz Gölü meglátogatása. Ez a kiemelkedő szépségű tó évente több mint 300 000 tonna sót termel. Fehér partjaival és gyönyörű tájával élmény meglátogatni és végigsétálni rajta. Ennek az útvonalnak a részeként ma a turisták rendelkezésére áll. A Sós-tó látogatói általában a jó levegő és a lehetséges egészségmegőrző tulajdonságai miatt jönnek ide. Mert s ameddig a szem ellát, a víz elnyúlik előttünk, a fehér tisztaság érzetét keltve, mivel sóban és más ásványi anyagokban gazdag.

A túrát egy másik megállóval, Tatlarin földalatti városával párosítjuk, ahol a város földalatti rétegeibe utazhat, és saját maga fedezheti fel, milyen volt az ott élő emberek élete. Helyi idegenvezetője végig a helyszínen lesz, és rengeteg információval szolgál a felszín alatti életmódról és arról, hogyan éltek itt egykor az emberek.

Bővebben ...

Ez a kirándulás körülbelül kétórás autóútra van Kappadókiától, így remek lehetőség arra, hogy egy kicsit távolabbra utazzon, és megnézzen néhány különböző tájat a környéken. Visszafelé megáll egy tipikus karavánszeráj vagy utazó pihenőhelyen, és egy pohár török teát kapnak ajándékba, igazi török stílusban, ami szintén azt bizonyítja, hogy az itteni emberek mennyire vendégszeretőek.

Kappadókia Sós-tó túra ára

A kappadókiai Sós-tó túra ára 2024-ben 250 €. Az ár tartalmazza a szállodai transzfert (mindkét irányba), a sofőr díját és a belépődíjakat.

Tartalmazza / Kizárja

  • Transzfer a hotelből (oda-vissza)
  • Belépődíjak
  • Sofőrdíj
  • Költőpénz
  • Ebéd

Kappadókia Sós-tó túra programja

Ez a kirándulás minden nap 09:30 körül indul a kappadókiai szállodától. A túra körülbelül 17:30-kor ér véget, amikor is visszaviszik Önt ugyanoda.

A túra első állomása a Tatların földalatti város lesz. Ez több ezer évvel ezelőtt alakult ki, amikor a vulkanikus kőzet elég puha volt ahhoz, hogy a várost átszelő helyiségeket és utcákat kivájják. Angolul beszélő idegenvezetőjével a fedélzeten végigvezetik Önt a város kamráin és termein, és maga is rácsodálkozhat, hogyan éltek az emberek ebben a környezetben.

Bővebben …

Egy rövid ebédszünet után folytatják útjukat a Sós-tóhoz.

A délutánt a tóparton töltik, ahol szabadidejük lesz és/vagy meghallgathatják az idegenvezető előadását a tó történetéről és geológiájáról. Ez egy megnyugtató, érintetlen és a lelket gyógyító hely.

A tónál tett látogatás után a 2 órás utat visszafelé, Kappadókiába teszi meg, útközben megállva egy ingyenes délutáni teára és egy kis pihenőre.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Kappadókiai Sós-tó túra?

A kappadókiai Sós-tó túra ára 2024-ben 250 €. Az ár tartalmazza a szállodai transzfert (mindkét irányba), a sofőr díját és a belépődíjakat.

Mikor indul a túra és mindenki számára elérhető?

Mindennap a nyári szezonban, és nincs arra korlátozás, hogy ki mehet. Aki gyaloglási nehézségekkel küzd, annak a foglaláskor figyelembe kell vennie, hogy a földalatti városban némi nehézséget okoz majd a közlekedés.

Mit tartalmaz a jegy ára?

A transzfereket és az angol nyelvű idegenvezetést, valamint a sofőrt és a biztosítást.
Egy délutáni teát a Kappadókiába való visszatéréskor, valamint a múzeumi belépőket.

Milyen extra költségekkel kell számolnom?

Az Ön személyes kiadásaira a nap folyamán, amelyek tartalmazhatnak ajándéktárgyakat, ebédet és italokat.

Vásárolhatok sót a tóból?

A környéken számos ajándékbolt árul sótermékeket, ha szeretne egy-két szuvenírt vásárolni.

Mit szükséges magammal vinnem?

A kényelmes túracipője mindenképpen szükséges. Laza ruházat a nyári hónapokban. Mindenképpen vigyen magával naptejet, napszemüveget és kalapot is.
Ne felejtse el magával vinni a fényképezőgépét azokhoz a különleges képekhez, amelyekről szívesen fog visszaemlékezni a túrára.
Vigyen magával némi pénzt a személyes kiadásokra a nap folyamán.

Milyen mély a tó?

Sajnos a felmelegedő éghajlat miatt a tó kezd kiszáradni, és lehet, hogy néhány év múlva már nem is fog létezni. Jelenleg helyenként nem mélyebb 1,2 méternél, a legtöbb helyen pedig jóval kevesebb.