Ár
Ettől€49.00
Ár

Ettől€49.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
Csomag
  • Teide túra
  • Túra + Felvonó
Mentés kívánságlistára
7933
Tenerife > Teide Felvonó Jegyek

Teide Felvonó Jegyek

Teide Felvonó Jegyek egy lenyűgöző utazást kínálnak az ég felé, lehetővé téve számodra, hogy 8 perc alatt 3555 méter magasságba emelkedj.

A Teide a sziget közepén található, mindössze egy órányi autóútra déli vagy északi szállodákból.Felvonó olyan felejthetetlen élményt nyújt a turistáknak, akik lenyűgöző panorámás kilátásokat keresnek. Ahogy emelkedsz, lélegzetelállító kilátásban lesz részed a környező tájakra, beleértve a drámai vulkanikus területeket és a kiterjedt Atlanti-óceánt. A felvonóút a Teide-hegy csúcsára vezet, ami Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa és a világ harmadik legnagyobb vulkánja.

A csúcson egyszerre élvezheted a sziget 360 fokos kilátását. Ha természetkedvelő vagy, izgalmas lesz egyedi növényfajokat felfedezni. A Teide ibolya, mely a vulkanikus talajon virágzik, az egyik endemikus növény a környéken.

Az állomáson egy órád lesz a csúcson. Három kilátópont van, ahol láthatod Tenerife különböző oldalait és a többi Kanári-szigetet.

Fél napos vezetett túrák vannak a Teide-heggyel kábelkocsival együtt. A túrák információit és árait lent találod.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: 9:00 – 18:40
🏔️ Magasság: 3555 méter a földtől
📌 Információ: Minden kabinban 44 utas, 8 perces utazás.

Napi túrák Teidébe

A Teide túra könnyű és gondtalan módja annak, hogy élvezd a Teide felvonózását. Autóbérlési lehetőség van Teide-be való utazáshoz, de ha a felvonó időjárási okokból leáll, a terveid meghiúsulhatnak.

Ha csatlakozol a túrához, még ha a felvonó nem is működik, még mindig felfedezheted a Teide Nemzeti Parkot a profi vezetővel, így garantálva egy remek élményt bármilyen körülmények között.

A túra során meglátogatod a Teide-hegyet, Spanyolország legmagasabb pontját, és egy UNESCO világörökségi helyszínt. Választhatsz olyan túrát is, amely tartalmazza vagy nem tartalmazza a felvonót a rugalmasság érdekében.

Teide Túra Ára

2024-ben a Teide túra ára 49 euró felnőtteknek és 24,5 euró 3-13 éves gyermekeknek. A kábelkocsival együtt a teljes ár 85 euró felnőtteknek és 42,5 euró gyermekeknek. 3 év alattiak nem vehetnek részt a túrán.

Ez az ár tartalmazza a szállodai transzfert, az idegenvezető szolgáltatást, és ha a kábelkocsit lefoglalták, akkor mindkét irányú kábelkocsi jegyeket és belépőjegyet a „Tudomány és Legenda” kiállításra.

Túra Felnőtt ár Gyerek ár
Felvonó nélkül €49 €24.5
Felvonóval €85 €42.5

Teide Túra Program

7:30 Felvétel

A Teide túrád egy kényelmes felvételi szolgáltatással kezdődik 07:30 – 08:30 között.

A túrabuszok teljes légkondicionálással felszereltek és kényelmesek. Profi idegenvezetők, akik folyékonyan beszélnek angolul, spanyolul, németül, olaszul és franciául, elkísérnek ezen az úton.

Teide felé vezető úton az idegenvezetőd izgalmas betekintést nyújt a kanári életmódba, a Teide Nemzeti Parkba, valamint a régióra jellemző változatos növény- és állatvilágba. Kb. egy óra autózás után pihenőszünetet tartasz.

9:00 Kávészünet

A festői autóút során egy vagy két pihenőt élvezhetsz. Kinyújthatod a lábad, ihat egy kávét és használhatod a mosdófacilitásokat.

Ez a frissítő szünet után az emelkedés folytatódik, miközben a busz áthalad a helyi városokon. Gyönyörű kilátásban részesülsz fenyőerdőkről, és tanúja lehetsz a táj hirtelen átalakulásának. Lenyűgöző lesz a Teide endemikus növényvilága, amely színt visz a hegyoldalba.

Nyugodtan lépj kapcsolatba az idegenvezetőddel. Itt vannak azért, hogy fokozzák az élményedet, és emlékezetessé tegyék a napodat. Emellett lesz egy audio idegenvezető is, így Teide-ről olvashatsz és hallgathatsz az Android vagy Apple eszközeiden.

A buszút ugyanolyan része az kalandnak, mint maga a célállomás. 20 perces út vár rád az alapállomásig.

10:45 Alapállomás

Körülbelül 10:45-kor érkezel a kábelkocsialapállomásra. Az állomás tengerszint feletti magassága 2356 méter. A kábelkocsik kapacitása 44 ember, de a vendégek kényelme érdekében általában nem vesznek fel többet 37-nél. A kabinokban néhány ülőhely található.

A Teide-hegy csúcsára való emelkedésed körülbelül 8 percig tart majd. Az út során élvezheted a Mars-szerű táj panorámáját. A kábelkocsin ablakok vannak mind a négy oldalon és a tetején is, lehetővé téve, hogy teljesen belemerülj a tapasztalatba.

A Teide-hegy kábelkocsijának maximális sebessége másodpercenként 26.2 láb (8 m/s), és alig 8 perc alatt elérkezel 3555 méter magasságba.

11:00 Felső Állomás és Kilátópontok

A felső állomáson elérhető Wi-Fi, mosdók és üdítőautomaták. A csúcson három különböző kilátópont található, mindegyik egyedi látványt kínál:

La Rambleta Kilátópont: A La Rambleta kilátópont közvetlenül a felső állomás mellett található. Amint kilépsz a kábelkocsiból, lélegzetelállító kilátásban lesz részed a Cañadas és Ucanca-völgyre. La Fortaleza Kilátópont: Más perspektíváért követheted a La Fortaleza ösvényt, amely 600 méterre található az állomástól. Egy 10-12 perces séta lenyűgöző kilátásokhoz vezet északi Tenerife-ről. Pico Viejo Kilátópont: Ha inkább sétálnál, választhatod a Pico Viejo kilátópont felé vezető sétát, szintén 600 méterre az állomástól. Egy 15-17 perces séta déli Tenerife látványait tárja eléd, beleértve az impozáns 800 méter átmérőjű Pico Viejo krátert is. Tiszta napokon akár La Gomera, El Hierro és La Palma szigeteit is láthatod ebből a szemszögből.

12:00 Visszatérés az Alapállomásra

Miután egy órán át felfedezted a lélegzetelállító kilátópontokat, megcsodáltad a krátereket, a környező szigeteket és a különleges tájat, eljött az idő a visszaindulásra. Az út vissza körülbelül 8 percig tart. Miután elérkeztél az alapállomásra, némi szabadidőd lesz.

Itt számos létesítményt találsz, beleértve az ajándékboltokat, mosdókat és egy kávézót. A kávézó több kilátóponttal rendelkezik, ideális helyszínt biztosítva a táj gyönyörködtetéséhez.

13:00 A Tudomány és Legenda Kiállítás

Az alapállomáson egy kiállítás található, ahol felfedezheted a Teide-hegy jelentős kitörésének történetét, ami mintegy 1000 évvel ezelőtt történt. A Guanchesek (a Kanári-szigetek őslakói) úgy hitték, hogy ez egy erőteljes istenek közötti csata volt, ami a vulkánkitörések mai tudományos megértésétől eltérő nézőpont.

A történetben megismered a Guayota nevű karaktert, aki jó és rossz egyaránt lehet. Az istenek és az emberek megosztják nézőpontjukat a Teide-hegy tetejét formáló kitörés szakaszairól, amit „el tapón del Teide”-nek [a Teide sapka] neveznek. Ez egy varázslatos mese, egy nagy harccal a jó és a rossz között.

A kiállítás központjába való belépés díjmentes a túra + kábelkocsi csomag foglalása esetén. Ha csak a túrát foglalod le, akkor van egy kis díj a megtekintéséért (2024-ben 3 euró).

14:00 Szállodákhoz Való Visszatérés

Délután 2:00-kor a busz elindul az alapállomásról. Körülbelül 1 órás utazásban lesz részed a déli és északi szállodákhoz. Ha a szállodád Santa Cruz vagy Candelaria területén található, akkor ez 1,5 órát vehet igénybe.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a túra tényleges időzítése változhat a nap során felmerülő késések alapján.

Ha szeretnéd, szervezheted a transzferedet vissza a resortodba, értesítsd az idegenvezetőt, és maradj ott, hogy élvezd a naplementét.

Túra Videó

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a Teide túra kábelkocsival?

A Teide túra kábelkocsival 2024-ben 85 euróba kerül felnőtteknek, 42.5 euróba 3 és 13 év közötti gyermekeknek, és ingyenes három év alatti gyermekek számára.

Mely napokon csatlakozhatok a túrához?

A Teide túra minden nap szervezett dél és észak felől Tenerife szigetén. Minden hétfőn és pénteken a Santa Cruz és Candelaria szállodákból.

Túrák Napok Útmutató Nyelv
Dél-Tenerife szállodái Minden nap Spanyol, Angol, Német, Francia, Olasz
Észak-Tenerife szállodái Minden nap Spanyol, Angol, Német
Santa Cruz és Candelaria Hétfő és Péntek Spanyol, Angol, Német, Francia

Mindenki számára engedélyezett a kábelkocsi használata?

A szív- és érrendszeri problémákkal küzdők, várandós nők és 3 év alatti gyermekek nem vehetnek részt a Teide kábelkocsizásban az alacsony léghasznosságból adódó egészségügyi kockázatok miatt.

A fizikai fogyatékossággal vagy mozgásszervi problémával küzdők biztonsági okokból nem engedélyezettek. Bőröndök és nagy táskák sem engedélyezettek.

Mit kell viselnem?

Viselj meleg ruházatot és strapabíró cipőt. A magas expozíció miatt javasolt továbbá kalapot és napszemüveget is viselni.

Mit kell magammal vinnem?

Készülj fel a túrára, így egy kisebb hátizsákban legyen nálad víz és snack is.

Tartalmazza az ebéd?

Ebben az kirándulásban nincs benne az ebéd, bár itt lehetőség van italok és snackek vásárlására.

Mennyibe kerülnek a Teide kábelkocsijegyek?

2024-ben a Teide kábelkocsijegyek ára nem helyi lakosok számára 40 euró felnőtteknek és 20 euró a 3 és 13 év közötti gyermekeik számára. A 3 év alatti gyermekek nem vehetnek részt. Van kedvezmény az egyirányú jegyekre és a Kanári-szigeteki lakosok számára.

Jegyár Felnőtt Ár Gyermek Ár
Nem Rezidens Retúr Jegy €40 €20
Nem rezidens egyirányú jegy €22 €11
Rezidens Retúrjegy €16 €10
Rezidens egyirányú jegy €11 €5.5

Megjegyzés: A Teide kábelkocsijegyek vásárlása nem tartalmazza a szállodából való transzfert. Ha saját magad utazol Teide-hegyre, a jegyeket le lehet foglalni a Volcano Teide hivatalos weboldaláról.