Ár
Ettől€37.00
Ár

Ettől€37.00

Foglalás
Érdeklődés
Teljes név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*
Csomag
  • Teide túra
  • Túra + Felvonó
Mentés kívánságlistára
6782
Los Cristianos > Teide Túra Los Cristianosból

Teide Túra Los Cristianosból

Teide Túra Los Cristianosból lenyűgöző utazást ígérnek az égen, amely mindössze 8 perc alatt magasba emelkedik 3555 méterre. A sziget szívében fekvő Teide mindössze egy órányi autóútra van a déli és északi szállodáktól. A drótkötélpálya azoknak a turistáknak szól, akik elképesztő panorámára vágynak, és felejthetetlen élményeket szeretnének szerezni.

Az út során felfelé haladva lélegzetelállító kilátás nyílik a környező tájakról, beleértve a lenyűgöző vulkanikus területeket és a hatalmas Atlanti-óceánt. A drótkötélpályás utazás a Teide-hegy csúcsára vezet, ami Spanyolország legmagasabb pontja és a világ harmadik legnagyobb vulkánja. A Teide a sziget közepén helyezkedik el, mindössze egy órányi autóútra a déli és északi szállodáktól.

Felérve a csúcsra, lenyűgöző 360 fokos kilátás nyílik a szigetre. Az egyedülálló növényfajok felfedezése izgalmas élmény lesz, különösen, ha természetkedvelő vagy. Az ibolya Teide, a régió endemikus növénye, különleges virágzását a vulkanikus talajon mutatja meg.

Az időd egy órára korlátozódik a csúcsállomáson. Itt három különböző kilátópont vár, ahonnan Tenerife különböző aspektusait és a többi Kanári-szigetet is megcsodálhatod.

Tenerife-n számos lehetőség áll rendelkezésedre a Teide felfedezésére. Választhatsz átfogó túrákat vagy félnapos vezetett túrákat drótkötélpályával. Az alábbiakban részletes információkat és árakat találsz a különböző túrákról.

📅 Túra Napok: Minden nap
⏱️ Túra Órák: 9:00 – 18:40
🏔️ Magasság: 3555 méter a földtől
📌 Információ: Minden kabinban 44 utas, 8 perces utazás.

Teide-hegység Mindennapi Felfedezése

A Teide-túra remek alkalmat kínál arra, hogy könnyedén és gondtalanul élvezze a Teide-felvonót. Az autókölcsönzés is egy lehetséges opció a Teide-hegy eléréséhez, de ha a drótkötélpálya a rossz időjárás miatt nem üzemel, akkor az egész tervezett program kudarcba fulladhat.

A profi idegenvezető segítségével felfedezheti a Teide Nemzeti Parkot, még akkor is, ha a drótkötélpálya nem üzemel, ami garantáltan emlékezetes élményt nyújt. Érdemes lehet igénybe venni ezt a lehetőséget a Teide-hegy meglátogatásához, hiszen ez Spanyolország legmagasabb pontja, ráadásul az UNESCO védelme alatt áll.

A rugalmasság jegyében dönthet úgy, hogy a túrát drótkötélpályával teszi meg, vagy választhatja az alternatív útvonalat anélkül is. Mindenképpen érdemes kihasználni a Teide-túra adta lehetőségeket, és felfedezni ezt a lenyűgöző nemzeti parkot és magashegyi területet.

Teide Túra Költségei

A Teide-túra részvételi díja 2024-ben felnőttek számára 37 euró, míg 3 és 13 év közötti gyermekek számára 19,5 euró. A drótkötélpályával kombinált jegyek esetében a felnőtteknek 74 €-ba, míg a gyermekeknek 39 €-ba kerül a részvétel. Fontos megjegyezni, hogy a 3 év alatti gyermekek nem vehetnek részt a túrán.

Az ár magában foglalja a szállodai transzfert, az idegenvezetést, és – amennyiben kötélpályás utazás is része a programnak – a kötélpályás jegyeket oda-vissza, valamint a „Tudomány és mítosz” kiállításra szóló belépőjegyet. Minden részlettel gondoskodunk arról, hogy a túrán való részvétel teljes élmény legyen, és a program különlegességeit élvezhesse minden résztvevő.

Túra Felnőtt Gyermek
Teide Túra Felvonó Nélkül €37 €19.5
Teide Túra Drótkötélpályával €74 €39

Teide Túra Program

7:30 Felvétel

A Teide-túra kényelmes transzferrel 07:30 és 08:30 között kezdődik.

A túrabuszok teljesen légkondicionáltak és rendkívül kényelmesek. Professzionális idegenvezetők kísérik Önt, akik angolul, spanyolul, németül, olaszul és franciául beszélnek.

Az út a Teide felé izgalmas információkat tartalmaz a Kanári-szigetek életmódjáról, a Teide Nemzeti Parkról, valamint a területen élő változatos növény- és állatvilágról. A körülbelül egyórás utazást követően kellemes pihenőszünet következik.

9:00 Kávészünet

A friss pihenőt követően élvezetes folytatást kínál a festői út, mely során a busz emelkedik a vidéki városokon át. A fenyőerdők látványa megnyugtató, és a táj hirtelen változása egyedülálló élményt nyújt. Az autóbusz utasaiként Ön részese lehet ennek az izgalmas utazásnak.

Közben ne habozzon kommunikálni az idegenvezetővel, aki azért van itt, hogy még emlékezetesebbé tegye ezt a napot. A Teide lábánál lenyűgöző endemikus növényvilág várja Önt, színes és egyedi atmoszférát teremtve. Itt, ahol a festői út egy-két hangulatos pihenővel tarkított, kényelmesen kinyújthatja lábait, megkóstolhatja a kávét, és hozzáférhet a mosdóhoz.

A buszos utazás maga is kaland, és a bázisállomásra való visszatérés mindössze 20 percet vesz igénybe. A Teide-ről szóló audio guide pedig segít még mélyebben megismerni ezt a lenyűgöző területet, elérhető Android és Apple készülékeken is. A nap végére Ön egy felejthetetlen élménnyel gazdagodik.

10:45 Alapállomás

A felvonóállomásra 10:45 körül érkezik meg. A drótkötélpályák befogadóképessége 44 fő, de általában legfeljebb 37 fővel szállítják fel a vendégek kényelme érdekében. Több ülőhely található a kabinokban, és az állomás 2356 méteres magasságban helyezkedik el.

A Teide csúcsára való feljutás kb. 8 percig tart. Az utazás során olyan tájakban gyönyörködhet, amelyek hasonlóak a Marshhoz. A drótkötélpálya mind a négy oldalán és felül ablakokkal rendelkezik, így teljesen részt vehet az élményben belülről.

A Teide-hegyi drótkötélpálya maximális sebessége 26,2 láb másodpercenként (8 m/s), és 8 perc alatt 3555 méter magasra emelkedik.

11:00 Felső Állomás és Kilátópontok

A Pico del Teide vulkán csúcsán kivételes élmények várnak az odalátogatókra. A felső állomáson elérhető Wi-Fi, mosdók és automaták gondoskodnak a kényelemről. A csúcson három különböző kilátópont várja az érdeklődőket, mindegyik különleges panorámát kínálva:

La Rambleta kilátópont: Az egyik kilátópont, a La Rambleta, közvetlenül a felső állomás mellett található. Amint kilép a felvonóból, az Ucanca-völgy és a Cañadas látványa fogadja. Ez a hely kiváló lehetőséget kínál a környező táj csodálatára.

La Fortaleza kilátópont: A másik érdekes kilátópontért az állomástól mindössze 600 méterre található La Fortaleza gyalogösvényt követheti. A 10-12 perces sétát követően lenyűgöző kilátás nyílik Tenerife északi részére. A távolban látható tájak varázslatos látványt nyújtanak.

Pico Viejo kilátópont: Ha sétálni szeretne, az állomástól 600 méterre található Pico Viejo kilátópont a tökéletes választás. A 15-17 perces séta során lenyűgöző kilátás nyílik Tenerife déli részére, beleértve az 800 méter átmérőjű Pico Viejo krátert. Tiszta időben még La Gomera, El Hierro és La Palma szigetei is láthatók ebből a különleges pontból.

12:00 Visszatérés az Alapállomásra

Az éjfélkor történő visszatérés a bázisállomásra következik. Miután megcsodáltuk a lenyűgöző kilátást és gyönyörködtünk a kráterekben, a környező szigetekben és az egyedülálló terepben, ideje elkezdeni a visszaút. Az út körülbelül 8 percet vesz igénybe, majd érkezünk vissza az állomásra. Itt szabadidő várja Önöket.

Az állomáson számos létesítményt találnak, beleértve az ajándékboltokat, mosdókat és kávézót. A kávézó több kilátóállomással rendelkezik, amelyek ideális helyszínt biztosítanak a panorámás kilátás élvezéséhez. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy felfedezze a bázisállomás kínálta lehetőségeket és pihenjen egy kicsit.

13:00 A Tudomány és Legenda Kiállítás

Egy körülbelül ezer évvel ezelőtti esemény alapállomásán található egy kiállítás, ahol a Teide-hegy jelentős kitörésének történetével ismerkedhetünk meg. A guancsok, vagyis a Kanári-szigetek őslakói, hatalmas istenek küzdelmének tekintették ezt az eseményt, ami eltér a mai vulkánkitörések tudományos szemléletétől.

Guayota karakterével ismerkedhetsz meg a történetben, aki a jót és a rosszat szimbolizálja. Az istenek és az emberek megosztják nézőpontjukat a Teide-hegy csúcsát formáló kitörés különböző szakaszairól, ez a történet pedig a „Teide-dugó” néven ismert. Egy varázslatos történet ez, tele a jó és a rossz közötti nagy küzdelemmel.

A belépés ingyenes a kiállítási központba, ha a túra + kötélpálya csomagot foglalta le. Amennyiben csak a túrát foglalja le, a kiállítás megtekintéséért egy kis díjat kell fizetni (2023-ban 3 €).

14:00 Szállodákhoz Való Visszatérés

Induljon útjára a busz a bázisállomásról 14:00 órakor. Az utazás során először dél felé veszi az irányt, majd észak felé tartva körülbelül 1 óra múlva éri el a kijelölt szállodákat. Ha a szállodák Santa Cruzban vagy Candelariában találhatók, az utazás ideje elérheti az 1,5 órát.

Fontos tudnia, hogy a túra tényleges menetrendje változhat a nap folyamán bekövetkező esetleges késések miatt.

Amennyiben szeretné, szervezze meg a visszautat az üdülőhelyére, és erről tájékoztassa az idegenvezetőt. Ezenkívül lehetősége van a helyszínen maradni, hogy élvezze a gyönyörű naplementét.

Túra Videó

Gyakori kérdések

A Teide Kötélvasút Túra ára Hogyan Alakul?

2024-ben a Teide kötélvasút túra költségei a következőképpen alakulnak: Felnőttek számára 74 EUR, 3 és 13 év közötti gyermekek számára 39 EUR, míg három év alatti gyermekek számára ingyenes.

Mely napokon csatlakozhatok a túrához?

A Teide-túrát minden nap Tenerife északi és déli oldaláról szervezik. Indulása mind a hétfői, mind a pénteki napokon a Candelaria és Santa Cruz szállodákból történik.

Túrák Napok Útmutató Nyelv
Dél-Tenerife szállodái Minden nap Spanyol, Angol, Német, Francia, Olasz
Észak-Tenerife szállodái Minden nap Spanyol, Angol, Német
Santa Cruz és Candelaria Hétfő és Péntek Spanyol, Angol, Német, Francia

A drótkötélpályán mindenki számára elérhető?

A Teide felvonóval való utazásra vonatkozóan fontos tudnivalók. A szív- és érrendszeri problémákkal küzdők, a terhes nők, valamint a 3 év alatti gyermekek számára az egészségügyi kockázatok miatt nem engedélyezett a drótkötélpálya használata nagy magasságból eredően.

A mozgássérültek és a mozgáskorlátozottak számára biztonsági okokból tilos a felvonóval történő utazás. Emellett nagy bőröndöket és nagyméretű táskákat sem fogadnak el a felvonó fedélzetén a biztonság érdekében.

Milyen ruhát vegyek fel?

Meleg ruhát és tartós cipőt viseljen. A nagyfokú kitettség miatt ajánlott kalapot és napszemüveget is viselni.

Mit érdemes magammal vinnem túrázásra?

Egy kis hátizsákot mindenképp ajánlott becsomagolni, tele vízzel és harapnivalóval, amikor túrázni készülök?

Van ebéd a kiránduláson?

Nem, ezen a kiránduláson nincs ebéd, de lehetőség van italok és rágcsálnivalók vásárlására.

Mennyibe kerülnek a Teide kábelkocsijegyek?

2024-ben a Teide kábelkocsijegyek ára nem helyi lakosok számára 40 euró felnőtteknek és 20 euró a 3 és 13 év közötti gyermekeik számára. A 3 év alatti gyermekek nem vehetnek részt. Van kedvezmény az egyirányú jegyekre és a Kanári-szigeteki lakosok számára.

Jegyár Felnőtt Ár Gyermek Ár
Nem Rezidens Retúr Jegy €40 €20
Nem rezidens egyirányú jegy €22 €11
Rezidens Retúrjegy €16 €10
Rezidens egyirányú jegy €11 €5.5

Megjegyzés: A Teide kábelkocsijegyek vásárlása nem tartalmazza a szállodából való transzfert. Ha saját magad utazol Teide-hegyre, a jegyeket le lehet foglalni a Volcano Teide hivatalos weboldaláról.

Mik a Teide kábelkocsijának nyitvatartási idejei?

A Teide kábelkocsi minden nap nyitva áll, és időjárási feltételek esetén minden 10 percben indul. Az első emelkedési és utolsó ereszkedési időpontokat alább találod.

Történelem Első Felemelkedés Utolsó süllyedés
Január 1 – Március 31 9:00 16:50
Április 1-től Április 16-ig 9:00 18:30
Április 17 – Június 30 9:00 16:50
Július 1-től Szeptember 30-ig 9:00 18:30
Október 1-től Október 15-ig 9:00 17:50
Október 16 – Október 28 9:00 17:20
Október 29-december 31 9:00 16:50